Huddinge HK livesänder alla matcher i föreningen tack vare Solidsports nya föreningslösning. Foto: Skärmdump & Bildbyrån

English

Huddinge HK var först ut aktivera Solidsports nya föreningslösning. Det innebär bland annat föreningen nu kan erbjuda sin publik tillgång till alla liveändningar från föreningens 16 lag.
– Vi har fått en hel del förfrågningar om en sådan här lösning, så vi är otroligt nöjda att den finns på plats nu, säger William van Kerkvoorde, projektledare på Huddinge HK till Solidsport News. 

Den rådande pandemin har försvårat för många idrottsföreningar. Det har inneburit både minskad biljettförsäljning samtidigt som publikrestriktioner tvingat föräldrar att stanna hemma när barnen spelar match. En lösning för många lag och föreningar har då varit att börja livesända sina matcher via Solidsport.

Handbollsklubben Huddinge HK är en av många idrottsföreningar som aktiverat samtliga lag på Solidsport. Numera livesänds alla matcher i klubben.

– Naturligtvis är livesändningarna ett stort plus. Det skapar en fortsatt kontakt med publiken samtidigt som framförallt föräldrar, släkt och vänner kan se matcherna live. Det är väldigt betydelsefullt för oss, säger William van Kerkvoorde, projektledare på Huddinge HK till Solidsport News.

“Ett väldigt bra upplägg för oss”

Förutom ett tillgängliggörande av matcherna har föreningens livesändningar via Solidsport också inneburit viktiga intäkter när all fysisk försäljning under matcharrangemang försvunnit.

– Jag tycker att själva upplägget som Solidsport har är ett väldigt bra upplägg för oss. Förutom en bra service till alla som vill se Huddinge HKs matcher, är det en alternativ intäktskälla i dessa tider, när andra intäktskällor inte finns på samma sätt, säger han.

“Nu kan vi erbjuda alla matcher från alla lag”

Så sent som i onsdags lanserades Solidsports nya föreningslösning. Huddinge HK har då varit först ut att ta del av den och dess fördelar. Framför allt är det en ny teknisk struktur som gör det möjligt för föreningar att ansluta alla sina lag till en och samma kanal. Supportrar och anhöriga kan samtidigt bli “Föreningssupporter” och få tillgång till alla livesända matcher i föreningen.

– Det är väldigt bra eftersom vi har så många lag i föreningen. En förälder kan ha flera barn i olika lag och därför är det väldigt bra att vi kan erbjuda ett abonnemang som ger tillgång till alla matcher från alla lag. Vi tror också att engagemanget i klubben blir större när våra tittare exempelvis kan se A-lagens matcher också förutom ungdomsmatcherna, säger William van Kerkvoorde.

Vad är det bästa med föreningslösningen? 

– Det bästa är såklart att vi nu kan erbjuda ett abonnemang som ger tillgång till Huddinge HK hemmamatcher för alla våra 16 lag som är med, svarar William.

Se Huddinge HKs matcher på solidsport.com/huddingehk

Vill din förening också aktivera en föreningslösning?
Läs mer om hur ni går tillväga via länken här!