Home Så aktiverar du en hel förening på Solidsport

Så aktiverar du en hel förening på Solidsport

English Suomi

Aktivera hela föreningen på Solidsport
Nu har Solidsport lanserat en föreningslösning som gör det möjligt att samla alla lagkanaler under en gemensam föreningskanal, på ett enkelt och smidigt sätt.

Med en tydlig struktur och koppling mellan alla kanaler har föreningen dessutom möjlighet att erbjuda ett föreningsabonnemang. Något som inkluderar alla livesändningar och repriser på alla föreningens kanaler.

Sälj annonser i era sändningar

Nytt för i år är även möjlighet att aktivera Solidsport Premium för endast 990 kr/månad. Med Solidsport Premium kan föreningen erbjuda sponsorer fin exponering genom videoannonser som visas innan varje startad sändning – på ALLA lag-kanaler som tillhör föreningen. Är ni intresserade av att aktivera Solidsport Premium på er föreningskanal, kontakta sales@solidsport.com

Så här kommer kommer ni igång med er föreningskanal på Solidsport.

1. Aktivera en föreningskanal

För att komma igång med en föreningslösning på Solidsport behöver ni första aktivera en föreningskanal. Det är till denna kanal som alla lagkanaler kommer kopplas och där alla era livesändningar och repriser kommer samlas. Gå in via länken nedan och aktivera en föreningskanal på Solidsport.

Aktivera en föreningskanal via solidsport.com/join

2. Verifiera er förening på Solidsport

För att en föreningslösning ska aktiveras behöver ni först se till att föreningen är verifierad på Solidsport. Om ni redan har fått den verifierad kan ni gå vidare till nästa steg. Om er förening är ny på Solidsport behöver ni kontakta sales@solidsport.com för att få hjälp med detta.

När er förening är verifierad kommer det på föreningskanalen finnas ett menyval som heter “våra lag”. Se exempel nedan.

3. Skapa lagkanaler

Nästa steg är att respektive lag i föreningen skapar sin lagkanal som sedan kommer kopplas automatiskt till föreningskanalen. Det är via dessa kanaler som respetive lag i föreningen kommer livesända sina matcher.

Obs! Om ni skapar kanalerna åt lagen behöver ni bjuda in ansvariga personer som adminstratörer till respektive lagkanal. Detta gör ni via Admin->Inställningar->Kontoinställningar->Administratörer
Om lagen själva skapar sin lagkanal behöver ansvariga i föreningen bjudas in på samma sätt för att få åtkomst till respektive lagkanal.

Även lagkanalerna aktiveras via solidsport.com/join
Här är det viktigt att varje lag väljer rätt förening när kanalen ska skapas. Då kommer den automatiskt kopplas till föreningskanalen (se bild nedan).

4. Skapa ett föreningsabonnemang

När ni fått hjälp med att verifiera er förening samtidigt som lagkanalerna skapade är det dags att aktivera ett föreningsabonnemang. Detta kan ni göra själva via Admin->Butik->Abonnemang på föreningskanalen.

Välj sedan alternativet “Månadssupporter” så kommer abonnemanget automatiskt fyllas i med en beskrivande text om vad som ingår i abonnemanget. Därefter väljer ni vad abonnemanget ska kosta.

5. Fakturering för föreningar

På föreningskanalen kan ni följa alla transaktioner för föreningsabonnemanget och även se på vilken kanal köpen har gjorts. Här kan ni också via Admin->Butik->Fakturering se aktuellt belopp ni kan fakturera Solidsport för alla sålda föreningsabonnemang.

För att även faktuera övriga intäkter på föreningens lagkanaler, exempelvis enskilda styckköp (pay-per-view), behöver ni även komplettera fakturan med aktuellt faktureringsbelopp som ni hittar på varje lagkanal. Det är även viktigt att en ppv-referens för respetive kanal finns med på fakturan (hittas under fliken “fakturering”).

För att förtydliga, så här gör föreningen för att fakturera för hela föreningen.
Skapa en fakturan och dela upp den på följande sätt.

  • Intäkter för sålda Föreningsabonnemang (Hittas via “Faktuering” på Föreningskanal)
    = Summa SEK
  • Intäkter för lagkanal 1 (Hittas via “Fakturering” på aktuell lagkanal)
    = Summa SEK
  • Intäkter för lagkanal 2 (Hittas via “Fakturering” på aktuell lagkanal)
    = Summa SEKTotalsumma: X SEK