Jakten på allsvenska serieledarna Kristianstad pågår för fullt.
Men även om man inte skulle hinna ifatt så är Eslövs planer glasklara för nästa säsong.
– Vi är helt inställda på att spela i SHE 2020/2021, säger tränaren Lasse Eklöv.

Säsongen går i stort sett helt enligt plan.

Det finns ingen i Eslövs trupp eller ledarstab som hade trott något annat än en resa i tabelltoppen, men blickarna fästa på uppflyttning.

– Om jag är överraskad? Näe, absolut inte. Tvärtom. Vi är där vi vill vara, och vi är inte nöjda med de fyra förluster vi dras med, säger Lasse Eklöv.

– Vi gjorde jobbet förra året, vi la grundplåten för säsongen 2019/2020 och internt har vi sagt att vi vill gå upp.

Eklöv ser två vägar upp, där den ena känns lite rakare och bredare än den andra.

– Vi kan gå upp direkt med lite flyt, men Kristianstad måste ju tappa tre poäng på slutet. Men kan vi knipa näst sista matchen mot dem på hemmaplan så får de i alla fall kniven på strupen och jag lovar att vi kommer att maxa 110 procent, säger Eklöv.

– Blir det ett kval så är vi bra rustade med en frisk trupp. Blir vi tvåa i serien och fårBoden eller GT/Söder i kvalet så ska vi bara gå upp.

Seriespelet kulminerar alltså inom kort där Eslöv tar emot just Kristianstad på hemmaplan, i en match som måste vinnas. Tabelltvåan har två poäng och en rejäl målskillnad att hämta in på Kristianstad och den utmaningen är tuff.

Blir vi tvåa i serien och fårBoden eller GT/Söder i kvalet så ska vi bara gå upp.

– Vi måste vinna den, annars är är det kört med seriesegern. Sen måste de tappa en poäng till. Vi har det inte i egna händer utan får hoppas att Tyresö och Skånela hjälper oss, samtidigt som vi slår Hallby, det vill säga. Det är det enda laget vi inte tagit poäng mot den här säsongen och det är det första hindret, säger Lasse Eklöv.

Vad talar för er då?

– Vi kommer in i ett eventuellt kval med många vinster och bra känsla i truppen, Vi spelar en frejdig handboll, och kommer väldigt mycket bra lägen och har alltid fler avslut på mål är motståndarna, säger Eklöv.

– Det lag vi kommer möta i ett eventuellt kval kommer få det tufft. Sen har vi en ung trupp, det går upp och ner – men känslan är bra.

Lasse Eklöv avslutar:

– Vi är helt inställda spela SHE 2020/2021, oavsett. Den känslan måste man mata fram, man måste tala om det så det blir en ärlighet och tydlighet i det.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com