Sats öppnar upp gymmen igen. Foto: Bildbyrån

För två veckor sedan valde den ledande gymkedjan Sats att stänga alla sina gym. Nu öppnas portarna återigen i Sverige, meddelar det norska bolaget.

För dryga två veckor sedan bestämde sig norska gymkedjan Sats att stänga ner samtliga gym i Norden till följd av Coronavirusets framfart.

“Sats tar ansvar och har därför med hänsyn till Covid-19 beslutat att stänga alla våra center under perioden 12-25 mars” kommunicerade bolaget ut på sin Instagram.

Många har undrat och spekulerat kring om Sats ska förlänga nedstängningen, men så blir inte fallet.

Under onsdagen meddelade Sats att man kommer öppna portarne igen redan idag (läs torsdag).

 – Sedan vi stängde för två veckor sedan har vi reflektera kring hur vi ska agera framåt. Vi har kunnat konstatera att det råder ganska olika riktlinjer i de länder som vi är verksamma i. Nu är vi den enda träningskedjan i Sverige som håller stängt och vi behöver förlita oss på vad myndigheterna säger, säger företagets presschef Malin Selander till Dagens Nyheter.

Selander förklarar vidare att Sats vidtagit ett flertal försiktighetsåtgärder för att upprätthålla sina medlemmars säkerhet även nu vid öppning. Exempelvis kommer antalet deltagare på gruppassen att minska samtidigt som utrustning som kan sprida bakterier så som yogamattor plockas bort. 

Sats kommer samtidigt fortsatt hålla stängt i övriga nordiska länder men anser att myndigheterna inte rapporterat om samma intensifierade spridning i Sverige som övriga länder och har därför valt att åter öppna samtliga center i Sverige.