Home Lokalt Ängelholm Rögles fina initiativ – levererar mat till äldre: “Många är ensamma”

Rögles fina initiativ – levererar mat till äldre: “Många är ensamma”

Sveriges idrottsklubbar har tagit upp kampen mot corona.
Nu får äldre personer i Ängelholm hjälp med hemkörda matkassar av spelare från hockeylaget Rögle BK.

Allt fler idrottsklubbar väljer ställa upp i samhällets kamp mot coronaviruset. Ett av många fina exempel är hockeylaget Rögle BK.

I ett samarbete Ica Maxi i Ängelholm har klubben valt att frivilligt ställa upp för stadens äldre genom att levererar matvaror till dörren – utan extra kostnad.

LÄS ÄVEN: Satte JSM på kartan – nu riskerar hockeyklubben konkurs

Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Det är ett oerhört fint initiativ av Rögle och Ica Maxi. Det finns en stor efterfrågan för detta. Alla äldre är väl medvetna om att de bör hålla sig hemma, men problemet är att många äldre är ensamma och inte har någon som kan hjälpa dem att handla mat, säger Bosse Tellström från PRO Ängelholm till HD.se.

“Klart man ställer upp”

Klubbens A-lags- och juniorspelare har därmed på kort tid bytt arbetsuppgifter, från slutspel och hockeyträningar till att nu packa och leverera varor runt om i Ängelholms kommun.

– I dessa tuffa tider är det klart att man ställer upp, särskilt när det handlar om äldre människor som inte kan handla själva, säger Samuel Johannesson, en Rögles lovande talanger.

LÄS ÄVEN: “Alla föreningar kan göra en insats”

Jacqueline Rosberg, projektledare för Rögle BK:s samhällsengagemang, är också snabb att hylla spelarnas engagemang.
– Just nu har de lagstadgad semester, men i princip alla ställer upp och är beredda att rycka ut, säger Jacqueline Rosberg.
Vill du tipsa Solidsport News om en nyhet?
Maila redaktionen@solidsport.com