Urban Karlsson och IBK Dalen överklagar deras degradering. Foto: Bildbyrån

Säsongen var inte färdigspelad – trots det blev IBK Dalen nedflyttad från SSL. Nu väljer klubben att anlita en advokat och överklagar beslutet hos Riksidrottsnämnden, skriver Innebandymagazinet.

IBK Dalen hade fortsatt möjlighet att säkra sin plats i damernas SSL när Innebandyförbundet valde att ställa in säsong med två omgångar kvar att spela. Trots det blev laget nedflyttat.

LÄS ÄVEN: Klart: Innebandysäsongen avslutas: ”En sorg”

– Vi tycker att det är märkligt att Svenska Innebandyförbundet säger att man inte kan utöka SSL Dam men att man kan utöka många andra serier. Vi har sett hur de har förändrat i andra serier, vi kan ta damallsvenskan där man går från fyra åttalagsserier till en tio, tolv,tolv och fjortonlagsserie, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet, och fortsätter:

– Och i division 1 norra herrar så var det snack om att bli 17 lag, så vad är grejen med att köra 15 lag i SSL Dam? Det känns jättemärkligt att ta ett sånt här beslut när vi har chansen att hålla oss kvar.

Nu väljer klubben att ta juridisk hjälp genom att anlita en advokat och överklagar beslutet hos Rikidrottsnämnden.

LÄS ÄVEN: Tvingades till spel – trots coronamisstankar

– Vi kommer överklaga att damerna blivit nedflyttade till allsvenskan och vi tar hjälp av en advokat som ska hjälpa oss att skriva en överklagan till Riksidrottsnämnden, och vi har stora förhoppningar om att få igenom det här, säger Urban Karlsson, och berättar vidare att han redan varit i kontakt med Rin.