Svenska Handbollförbundet blir det tredje stora förbundet som på kort tid sluter ett längre avtal med SolidSport.
Kontraktet gäller över två år med en option på ytterligare två år, och bland sändningarna kommer att märkas både USM och den traditionstyngda SverigeCupen.
Sändningar kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud från och med 2019.

SolidSport och svensk handboll har samarbetat väl de senaste åren, där bland annat livesändningarna från USM 2018 blev en rejäl framgång.

Nu tar parterna alltså ytterligare kliv i samarbetet då man är överens om ett avtal som sträcker sig till och med 2020, med en option på ytterligare två år.

Bland de tävlingar som kommer att sändas märks finalspelet i USM, SverigeCupen, beach-SM, trim-SM samt gymnasie-SM.

Ett arbete för att ta fram en gemensam ligalösning för lagen i allsvenskan, både för damer och herrar, är också pågående.

Men ambitionen sträcker sig längre än så.

– Det har visats mycket handboll på SolidSport tidigare, och Handbollförbundet vill precis som vi tillgängliggöra mer av svensk handboll. Där tror vi SolidSport och Handbollförbundet är en bra kombination, säger Tobias Thalbäck.

– Initialt är fokus att säkerställa att alla handbollsföreningar i Sverige får information och kunskap kring det här samarbetet. Att de förstår vilken möjlighet det kan innebära ekonomiskt och hur man kan utveckla sin klubb genom detta samarbete.

Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg kommenterar:

– Det finns många fördelar med det här samarbetet. En stor fördel är att vi nu kan samla all handboll, den under landslaget och våra högsta serier, på ett ställe.

– Nu finns chansen för våra föreningar ute i Sverige att haka på, och några är redan med. Vi ser att det här kommer att växa över tid och vi själva kommer att kunna lyfta fram våra arrangemang ännu bättre.

Sändningar från de större arrangemangen kommer även att bli tillgängliga i Telias utbud. Telia är sedan ett knappt år en partner med delägande i SolidSport och ser med tillförsikt fram emot utvecklingen i samarbetet med handbollförbundet.

– Det här är en mycket spännande utveckling som vi får följa på nära håll, säger Philip Wagrowski, ansvarig för Telias tv-affär.

– Handbollförbundet är ju det tredje förbundet som de senaste månaderna väljer att samarbeta med SolidSport, vilket kommer skapa bra innehåll för våra kunder i Sverige.

Både Svenska Badmintonförbundet och Svenska Bordtennisförbundet har nyligen slutit liknande avtal med SolidSport, något som vd Tobias Thalbäck ser som en tydlig utveckling hos framåtsträvande idrotter.

– Det handlar inte bara om SolidSport, det handlar också om att förbunden förbunden är på och aktiva. De ser ett tydligt värde i att synliggöra en så stor del av sin sport som möjligt och det är också vår ambition i det här samarbetet med Handbollförbundet. Att skapa ett hem för svensk handboll, där man som tittare ska kunna följa allt från seniormatcher och USM-slutspel ner till Önnereds flickor -08. Det tror vi är bra för SolidSport, bra för handbollen i stort och framför allt bra för varje enskild förening som får möjlighet att dryga ut lagkassor och öka på intäkter.

Svenska Handbollförbundets kanal hittar ni här solidsport.com/svenskhandboll