Klassiska Alströmerpokalen kommer bli av, fast utan publik. Foto: Adobe Stock

Allt fler sporter börjatr återigen starta efter en paus på grund av coronakrisen. På lördag kommer nu även klassiska fitnesstävlingen Alströmerpokalen genomföras utan publik. Tittarna kan istället följa tävlingen live via Solidsport.

Alströmerpokalen har funnits i 13 år och är en fitnesstävling för nybörjare. Den riktar sig alltså till de som aldrig har stått på en fitnessscen tidigare.

Och efter en oviss tid med oro över att eventet aldrig skulle bli av har arrangören äntligen meddelat att tävlingen blir av.

– Vi har såklart anpassat tävlingen utifrån nuvarande riktlinjer och kommer säkerställa att det aldrig vistas mer än 50 personer i lokalen, säger Sharam Daneshmand, ansvarig för eventet, till Solidsport News.

Publiken kan följa tävlingen hemifrån

Personer som vill se tävlingen kommer istället kunna följa allting live via Solidsport.
– Tittarna kommer att kunna följa eventet hemifrån och heja på sina atleter eller den anhörig man har på scen.

Att ingen publik får vara på plats innebär en större ekonomsisk risk, men det är inget som hindrar Sharam.

– Det är väldigt kostsamt att genomföra ett sådant här event samtidigt som intäkterna i tider som dessa är minimala. Men min passion för sporten och varumärket Alströmerpokeln är större än riskerna. Jag vet också hur mycket jobb alla coacher har lagt på sin atlet och därför känns det bra att kunna ge lite valuta för all börda genom att genomföra denna tävling.

Du ser hela Alströmerpokalen live på Solidsport.
Besök kanalen och hitta sändningen här!