Se näst svenska klassiker i basket live på Solidsport.

Missa inte veckans klassiska basketmatch; Sverige vs. Bosnien-Hercegovina i VM-kvalet 2017. Efter två plattmatcher var herrarna piskade att besegra Bosnien på bortaplan – och ledda av Thomas Massamba imponerade Sverige.

12 augusti 2017. På 10 dagar har allt förändrats för herrlandslaget. Den 2 augusti besegrade man Bosnien-Hercegovina inför storpublik på hemmaplan i Stadium Arena. Förkvalet hade startat perfekt, och nu var det bara “skitlag” kvar – vi var redan klara för VM-kvalet, var känslan hos många.

Men istället blev det förluster både mot Armenien och Slovakien. Kritiken lät inte vänta på sig hemma i Sverige, och nu var herrlandslaget tvungna att vinna på bortaplan i Zenica, Bosnien mot en tuff motståndare, för att ha chans på gruppsegern.

Skulle de orka komma tillbaka efter de två plattmatcherna, och med en stor kritikerstorm i antågande…

Datum: 12 augusti 2017
Match: Bosnien-Hercegovina – Sverige (72-88)
Turnering: FIBA World Cup 2019 Pre-Qualifiers
Spelort: Zenica, Bosnien

INTERVJUN – THOMAS MASSAMBA 

”Man har alltid försökt ta in andra point guards istället för mig, men det är alltid jag som varit med sedan 2005.”

Thomas Massamba gjorde debut i herrlandslaget 2005, och har sedan dess spelat 120 seniorlandskamper och gjort 594 poäng. Mot Bosnien-Hercegovina var han Sveriges bästa poänggörare med 20 poäng – en av Thomas bästa landskamper någonsin.

Han berättar om VM-kvalet 2017, vinsten i Zenica, känslan inför matchen, rollfördelningen i laget och hans egen roll i bortasegern.

LIVESÄNDNING SVERIGE-BOSNIEN

Du ser matchen direkt på Solidsport – eller här ovan. Uppkast torsdag 4 juni 18.00.