Superettan herr pausas och matcher skjuts upp. Foto: Bildbyrån

Under onsdagen meddelade Svenska Basketbollförbundet att Superettan herr pausas. Beslutet togs då ligan inte uppfyller de kriterier som krävs för att få utöva idrott efter att de lokala restriktionerna införts i vissa regioner.
– Vi berättade för killarna igår på träningen, och såklart blev dem inte glada, säger Kalmars coach Vladimir Ivankovic, till Solidsport News. 

Onsdagseftermiddagen präglades av ett dystert besked för spelarna och ledarna i Superettan herr. Då serien har lag i regioner som har lokala restriktioner har Svenska Basketbollförbundet beslutat om att pausa ligan.

– Vid ett möte i morse (läs onsdags) med RF fick vi en tydligare definition på vad som menas med professionell idrott. Med denna definition och den tilltagande smittspridningen är valet att pausa även Superettan herr i de berörda regionerna nödvändigt, säger tf generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Ett av lagen som får matcher uppskjutna är serieledande Kalmar Saints.

– Jag satt och åt lunch när jag fick beskedet. Min första reaktion var att jag inte var hungrig längre. Det är som att ta en leksak från ett barn, så kändes det i de ögonblicket, säger Kalmars coach Vladimir Ivankovic till Solidsport News. 

LÄS OM KRITERIERNA FÖR ATT FÅ IDROTTA

Hur påverkar pausen er säsong?

– Jag tror inte dessa uppskjutna matcher påverkar klubben för mycket. Det kanske gör att ligan blir längre, vi får vänta och se vad förbundet säger, säger Vladimir Ivankovic, coach Kalmar.

Kan de uppskjutna matcherna påverka föreningen?

– Från det jag vet så är Kalmar en väl fungerande klubb. Allt är i sin ordning. Att få två inställda matcher sätter inte stopp för klubben eller stör den väg vi är på. Om folk följer rekommendationerna kommer vi få kontroll på smittspridningen igen och då kan vi komma ut på planen igen, säger Vladimir Ivankovic. 

LÄS SENASTE NYTT OM RESTRIKTIONERNA

“Allt annat är som planerat”

Serieledande- och obesegrade Kalmar Saints skulle ha spelat två hemmamatcher i helgen. Först mot Alvik, och sedan Högsbo. Dessa matcher skjuts nu alltså upp och nästa match för Kalmar ser ut att bli på bortaplan mot Eos den 28 november.

– Vi har haft ett bra flow i laget med fem raka segrar. Någon sa att vi har gått som tåget, men nu har vi fått stanna, säger Vladimir Ivankovic.

– Vi hade redan planerat in ett två veckor break. Så med de två inställda matcherna blir det ett tre veckor långt uppehåll tills vi förhoppningsvis kan spela igen den 28e. Vi hade redan planerat att ge killarna några lediga dagar, säger han. 

Vad känner du just nu?

– Det känns tufft såklart. Men det största problemet är ovissheten, vad kommer hända nu? Det är konstiga tider och det gäller att följa rekommendationerna. Vissa saker kan vi inte påverka, det händer saker händer som är utanför vår kontroll, avslutar Vladimir Ivankovic.