Hela Gjensidige USM steg 2 ställs in. Foto: Bildbyrån

I måndags meddelade Handbollsförbundet att Gjensidige USM steg 2 för pojkar och flickor 18 ställs in. På torsdagseftermiddagen kom ytterligare ett dystert besked för Gjensidige USM – steg 2 ställs in för alla årskullar.
– På grund av det rådande läget så ser förbundet det inte som möjligt att genomföra steg 2 på ett hållbart sätt, skriver tävlingschef Adam Engström.

Tidigare under veckan rapporterade Solidsport om att Gjensidige USM steg 2 för pojkar- och flickor 18 ställs in. På torsdagseftermiddagen kom ett mail från Svenska Handbollsförbundets tävlingschef Adam Engström där han skriver följande.

“Idag kommer vi med tråkiga besked. Svenska Handbollförbundets styrelse har i samråd tävlingskommittén fattat beslut att ställa in allt steg 2-spel i Gjensidige USM. Alla arrangemang ska bokas av”.

“Hade eventuellt kunnat avvakta”

Svenska Handbollsförbundet väljer att ställa in hela steg 2 redan nu, trots att man enligt Adam Engström hade kunnat vänta lite. Men med ökningen av Covid-19 väljer man att ställa in steg 2 redan nu, för att underlätta för föreningarna som deltar.

“Vi hade eventuellt kunnat avvakta lite med beslut kring F14, P14 och F16, men då utvecklingen just nu går åt fel håll och vi också vill ge alla föreningar framförhållning så att det finns möjlighet att boka av halltider, resor och boende så har vi beslutat att ställa in allt steg 2-spel”, skriver Adam Engström.

Att ställa in steg 2 gör att fler lag kommer att delta i steg 3.

“Gällande kommande steg 3 i F18, P18, F16 och P16 så kommer vi att utöka alla grupper till fem lag. Vi vet att det blir hög belastning för er ute i distrikten när antalet matcher ökar, men vi ser det som den bästa lösningen i detta läge”, skriver Adam Engström.