Segrar mot tippade topplag som Eskilstuna Guif och Kristianstad överraskar de flesta – men inte spelarna i Eslövs IK.
Med en flygande start på allsvenskan så kan skyttedrottningen Filippa Sarenbrant, 23, till och med efterskänka några egna mål.
– Jag har faktiskt gjort tretton mål, men bara fått elva, säger Sarenbrant med ett skratt.

Under ledning av tränaren Lasse Eklöv så är Eslövs IK på väg mot de riktiga höjderna i svensk handboll.

Årets allsvenska säsong har alltså inletts med segrar över starkt motstånd som Guif och Kristianstad, och Filippa Sarenbrant hyllar lagets inställning.

– Det har varit en skön start. Guif har ju tippat sig själva som seriesegrare och Kristianstad kommer uppifrån (SHE). Så vi har inte haft någon press på oss och det har gjort oss bra, säger Sarenbrant.

– Det har varit jämna matcher, men vi har vunnit mycket på att vi avslutade så bra förra säsongen. Vi är vinnarskallar allihopa och kan knyta ihop säcken på slutet.

Utveckla, är du snäll!

– Lasse är en vinnare, vi är alla vinnare. Vi lärde oss i slutet av förra säsongen att vi är ett bra lag och att vi har mycket att hämta.

Själv har Filippa smällt in elva mål under de första två matcherna.

Men det är inte hela sanningen, enligt henne själv.

– Jag har faktiskt gjort tretton mål, men bara fått elva. Det får väl vara så, säger hon med ett leende.

– I första matchen gjorde jag sju, men fick bara fem. Det var lite problem i sekretariatet.

Vem fick målen istället dä?

– Det vet jag inte, det spelar ingen roll. Vinst blev det i alla fall.

Och Filippa är trots målsuccén självkritisk till det egna spelet.

– Jag har missat ganska mycket, skjutit ganska dåligt. Generellt så har jag blivit bättre på handboll, men skjuter jäkligt dåligt. Jag får bli lite klarare i huvudet, inte bara kasta iväg bollen och tro att det ska bli mål. Man måste tänka lite mer, titta på målvakten – det ska jag göra, säger hon med ett garv.

Hur ser målsättningen ut för Eslöv IK i år?

– Komma topp fyra och kvala, att göra en bra säsong. Vi är fortfarande ganska unga, det är många som inte spelat SHE – så att skaffa oss mer erfarenhet, säger Sarenbrant.

– Överraskande är det att det bara är tre lag (Eslöv, Drott och OV Helsingborg) som tagit fyra poäng. Men det kommer bli lika tight i tabellen i år som tidigare.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com