Foto: Bildbyrån

Efter en imponerande säsong har Kärra HF lyckats spela till sig en kvalplats till damernas högstaliga SHE. Något klubben kan gå miste om efter beskedet att säsongen kommer avbrytas.
– Tittar man på det ur ett rättvise-pathos, då känns det inte okej, säger Kärras klubbchef Magnus Björklund till Göteborgs-Posten.

Under tisdagen meddelade Svenska Handbollsförbundet att sista omgången i Handbollsligan samt kommande SM-slutspel och kval ställs in på grund av coronavirusets framfart och regeringens senaste restriktioner.

När det gäller upp- och nedflyttning mellan serierna har förbundet meddelat att tävlingskommité kommer utreda konsekvenserna och lämna ett nytt besked den 20/3.

LÄS ÄVEN: Beskedet – grundserien och slutspelet avbryts

Skulle även kvalen ställas in slår det hårt mot flera klubbar – bland annat Kärra HF som är en av klubbarna som spelat till sig en kvalplats till SHE.

“Då skulle vi känna oss jättebesvikna”

Svenska Ishockeyförbundet har tidigare varit i samma sits och då valt att ställa in samtliga kval utan varken upp- eller nedflyttnign. Något som gör Kärra HF:s klubbchef Magnus Björklund orolig över att handbollsförbundet kommer följa samma linje.

– Blir det så, då skulle vi givetvis känna oss jättebesvikna, säger han till Göteborgs-Posten.

Han fortsätter:

– Jag hoppas att man fattar ett beslut som sticker ut lite. Enligt de sportsliga resultaten har vi kvalificerat oss för ett kval lika mycket som lagen i SHE. Vi har tagit 32 poäng jämfört med Boden som är i SHE som har tagit sex poäng. Fattas beslutet att bara för att man är uppifrån så får man stanna kvar och det inte händer någonting med oss, då tycker jag det är ett felaktigt.

Läs hela artikeln här.