Tobias Thalbäck, vd, och Solidsport har tagit första steget in i Norge efter att ha tecknat avtal med Norges Rugbyförbund.

English Norsk bokmål

Nordens största streamingtjänst för livesänd sport fortsätter växa. Med ett flertal rättigheter i Sverige, Finland och Baltikum och över 50 000 livesända matcher under 2019 har Solidsport nu tagit första steget in Norge. Ett treårigt avtal har skrivits med Norges Rugbyförbund.

Solidsport har under hösten ökat sin tillväxt i rekordfart i samband med att intresset för livesänd sport blivit större än någonsin tidigare. Streamingtjänsten erbjuder en kostnadsfri lösning för alla lag och föreningar, oavsett nivå, att livesända och ta betalt för sina matcher. Allt som behövs är en smartphone eller läsplatta och appen Solidsport Broadcast.

En modell som hittills har genererat över 50 miljoner kronor intäkter till idrotten i Norden och Baltikum. Detta tack vare framgångsrika samarbeten med ett flertal ligor och idrottsförbund i Sverige, Finland och Baltikum och med över 5000 lag och klubbar som numera livesänder och tar betalt för sina matcher.

Solidsport satsar i Norge: “Finns en stor potential”

Nu tar bolaget ett första kliv in på nästa marknad – Norge.
Solidsport har skrivit ett treårigt avtal tillsammans med Norges Rugbyförbund.

– Norges Rugbyförbund är glada över att kunna erbjuda våra medlemmar en egen kanal på Solidsport för att livesända sina matcher. Vi är tror att det här samarbetet kommer betyda mycket för den sportsliga utvecklingen och samtidigt öka intresset och göra rugby mer känt i Norge, säger Anne Cathrine Røste, generalsekreterare för Norges Rugbyförbund.

– Vi har sett ett växande intresse i Norge med allt fler lag i såväl handboll, innebandy och fotboll som hittat till Solidsport och börja livesända sina matcher. Därför känns det såklart extra kul att vi nu tecknat vårt första samarbetsavtal med ett idrottsförbund i Norge. Det är en marknad med väldigt stor potential och som vi ser fram emot att ta oss an på samma sätt som vi redan gjort på andra marknader, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Samarbetet innebär framför allt att alla matcher i högstaligan kommer livesändas. Samtidigt är ambitionen att all norsk rugby ska sändas på Solidsport.

– Vi vill tillgängliggöra norsk rugby på ett sätt som aldrig gjorts tidigare och samtidigt hjälpa klubbarna att skapa nya intäkter med hjälp av livesändningar. Konceptet är enkelt, varje lag livesänder sina matcher på en egen kanal och skapar intäkter genom att supportrarna stöttar klubben och köper tillgång till deras matcher, avslutar Thalbäck.

Utöver att matcherna livesänds på Solidsport kommer sändningarna från norska högstaligan även tillgängliggöras via Telias playtjänster, som är delägare i Solidsport.

Upptäck Solidsport.