Hon slog poängrekord när Visby tog första segern. Foto: Bildbyrån

I somras anslöt Jessica Kelliher till Visby Ladies efter en säsong i belgiska Antwerp Giants. Och amerikanskans första tid i Sverige har varit en succé. Efter fem omgångar toppar hon poängligan efter att ha slagit klubbrekord i senaste matchen.

Efter fyra raka förluster kom då den så efterlängtade segern för Visby Ladies när man slog Mark på bortaplan med 105-90. I matchen stod den 23 årige amerikanskan Jessica Kelliher för nytt klubbrekord när hon noterades för 45 poäng.

Det känns väldigt bra, det är häftigt att sätta nya rekord. Men det viktigaste var att vi tog första segern. Det känns väldigt bra att vi har första vinsten under bältet. Nu vill vi bara forstätta vinna, säger hon till Solidsport News.

 Vi har haft några tuffa matcher i början, men i och med vinsten har vi fått upp energin i laget lite. I de första matcherna har vi gjort bra perioder och sedan dåliga perioder som kostat oss matcherna. Senaste matchen var vår klart bästa för säsongen, säger Jessica Kelliher.

“Ligan är fylld av talangfulla spelare”

I Visbys förlustmatch mot Alvik i den tredje omgången stod Jessica Kelliher för 34 poäng. Något som gav henne en plats i veckans lag. Och efter fem omgångar toppar hon poängligan med 146 poäng, som ger ett poängsnitt på 29,2 poäng per match. Efter insatsen i den femte omgången, där hon gjorde 45 poäng, blev hon uttagen i veckans lag för andra gången.

Det är exalterande att bli uppmärksammad. Ligan är fylld av talangfulla spelare. Att vara där uppe bland dem känns bra, säger Jessica Kelliher. 

Det känns bra att komma igång och få göra mycket poäng. Mycket av min framgång kommer från laget och våra guards, dem skapar mycket öppningar för mig, säger hon. 

“Jag älskar att vara vid vattnet”

Jessica Kelliher kom till Sverige och Visby inför den här säsongen efter en säsong i Antwerp Giants i den Belgiska ligan. Några månader har gått sedan hon blev klar för klubben, och hittills har livet på ön fallit henne i smaken.

Jag älskar det! Gotland är väldigt fint. Jag älskar att vara vid vattnet och människorna här är väldigt trevliga och välkomnande, säger Jessica Kelliher.

Hon ser även positivt på kvalitén på både spelarna och lagen i SBL Dam.

Som jag sa så finns det många talangfulla spelare i ligan. Det är en bra utmaning för vårt lag. Jag tycker ligan är stark, och alla kan kan verkligen utmana alla, säger hon.

“Kan bli en rolig match”

På lördagseftermiddagen tar Visby emot Wetterbygden hemma i ICA Maxi Arena. Med stärkt självförtroende i laget jagar man nu säsongens andra seger.

Det borde bli en bra match. Wetterbygden har vunnit 2 och förlorat 3, så de har bara en vinst mer än oss. Om vårt lag fortsätter spela bra tror jag det kan bli en rolig match och en match vi kan vinna. Lagets självförtroendet har höjts nu när vi ser att vi kan vinna matcher. Laget är verkligen taggade och redo för att vinna fler matcher, säger Jessica Kelliher. 

 

Se samtliga matcher från SBL Dam på
solidsport.com/sbl-dam

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com