SMK Vingåker livesänder klassiskt folkrace på Solidsport. Foto: Bildbyrån

Den 29 augusti är det återigen gasen i botten på Solidsport. Då väntar ett klassiskt folkrace från Trollåsen i Vingåker – utan publik.
– Det har vi löst genom att livesända vår tävling så publik ändå kan följa loppet mot en liten kostnad, säger Isabell Söderlund från arrangören SMK Vingåker.

Trollåsen i Vingåker är känd för en rolig bansträckning, traditionell grusbana med endast ett litet asfaltsparti. Efter en dyster vår med många inställda tävlingar är det äntligen dags för ett nytt klassiskt folkrace.

– Den här banan är många förares favoritbana, förklarar Söderlund.

LÄS ÄVEN: Svenska Bilsportförbundet växlar upp på Solidsport

Den 29 augusti kommer SMK Vingåker genom en publikfri tävling med ett startfält på 120 stycken gasglada människor. Klasserna som startar är Senior, Junior och dam/veteran.

– På grund av coronapandemin blir det annorlunda i år jämfört med tidigare år. Ingen publik kommer att släppas in på tävlingsområdet.

“Går att följa hemifrån soffan”

Samtidigt har arrangören hittat en lösning för att göra det möjligt för intresserad publik att följa tävlingen ändå. Via ett samarbete med Solidsport kommer tävlingen istället gå att se live via solidsport.com/smk-vingaker

– Vi måste hålla de restriktioner som finns för vi ska kunna arrangera tävlingar och det är vi jätteglada över att vi får göra. Det är samtidigt guldläge att få sända folkracetävlingen via Solidsport så publik kan sitta hemma i soffan med tanke på nuvarande omständigheter, avslutar Söderlund.

Arrangören kommer även lägga ut såväl headinledning som startlistan digitalt och uppdatera löpande under dagen.
Den informationen kan hittas via www.resultattavlan.se

Se tävlingen live via solidsport.com/smk-vingaker eller via spelaren nedan.

MER INFO OM TÄVLINGEN:

Sändningen kommer produceras av ett professionellt kamerateam och även ha kommentatorer. Tävlingens upplägg är först tre omgångar och därefter räknas poängen ihop och de bästa går till final.

  • A-B-C final för Senior
  • A-B-C Final för Junior
  • A-B Final för Dam/veteran