Se helgens folkrace från Helsingborg live på Solidsport. Foto: Svensk Bilsport

Folkracefesten Exxon Mobile oil Racet i helgen rundar av sommarens SBF Play-satsning på Solidsport.
– Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova, säger speakern Michael Hjelm.

Det kommer bjudas på tvådagars folkrace från Väla Motorstadion i Helsingborg på den ny utbyggda folkracebanan. Det tävlas i fyra klasser under helgen, senior, junior, dam och veteran. Under lördagen genomför alla tävlande 4 kvalheat och på söndagen genomförs 2 kvalheat och finaler.

“Blir en spännande och tuff helg”

Arrangör är SMK Helsingborg och runt 180 ekipage kommer rulla ut på startplattan på SMK Helsingborgs ombyggda bana med ny asfaltsvelodrom som nu finns på plats lagom till föreningens 100 års jubileum. På plats finns även speakern Michael Hjelm som kommer lotsa tittarna genom hela helgen.

LÄS ÄVEN: Klassiskt folkrace livesänds på Solidsport

– Det kommer bli en riktigt spännande och tuff helg med mycket tighta heat, det kan jag lova. Jag var nere och besökte banan nyligen och den ser kanonfin ut efter nybygget och det är en bana som är rolig att köra, säger Hjelm och fortsätter.

Tävling genomförs utan pulbik. Men den som vill kan istället följa tävlingen live via solidsport.com/sbfplay

MER INFO OM SÄNDNINGEN:

Den som tidigare har köpt Sommarpasset på SBF Play har tillgång även till helgens sändningar. För nya tittare går det att köpa dagspass (varje enskild sändning) för 79 kr eller ett Weekend Pass för 129 kr som ger tillgång till allt.
Köp ditt Wekeend Pass här!

Dag 1 – Lördag
Dag 2 – Söndag