Svenska Bilsportförbundet växlar upp sin streamingsatsning på Solidsport.

Nästa idrottsförbund flyttar in på Solidsport.
Nu är det klart att Svenska Bilsportförbundet väljer att växla upp på Sveriges största kanal för livesänd sport.
– Vi hoppas nu kunna locka en ännu större publik till svensk bilsport, säger Jörgen Ekwall, marknadsansvarig på Svenska Bilsportförbundet.

Sedan 2011 har Svenska Bilsportförbundet satsat på livesändningar och rörligt innehåll via den egna kanalen SBF Play på Solidtangos videoplattform.

Sedan lanseringen har hundratusentals tittare kunnat följa livesänd bilsport, ett gäng olika nyhetsprogram och mängder med annat videoinnehåll under åren. SBF Play har flera miljoner visningar sedan starten och är idag en central del för att sprida svensk bilsport online.

Och nu är det dags att ta nästa steg.
Idag står det klart att Svenska Bilsportförbundet flyttar in på Solidtangos egenutvecklade streamingplattform för idrotten, Solidsport. Sveriges största kanal för livesänd sport. 

– Vi får det som är bra med Solidtango i form av en stabil videoplattform, men också flera nya fördelar som Solidsport medför. Att synas i ett sammanhang med en massa annan idrott är en fördel vi hoppas kan locka många nya tittare. En annan är Solidsport-appen som kommer göra det ännu enklare för tittarna att följa vårt innehåll, säger Jörgen Ekwall, marknadsansvarig på Svenska Bilsportförbundet. 

Kommer synas för en miljonpublik på Telia Play

Flytten till Solidsport innebär också att kommande livesändningar från Svensk Bilsport kommer kunna tillgängliggöras för en miljonpublik på Telia Play.
– Att vårt liveinnehåll även kan synas på Telia Play är såklart ytterligare en fördel som ger oss unika möjligheter att nå ut med vår idrott online till en väldigt bred publik, säger Ekwall. 

Svenska Bilsportförbundet är en av Solidtangos äldsta kunder och ett ledande idrottsförbund när det gäller att skapa videoinnehåll såväl live som on demand. 

– Det känns oerhört glädjande att Svenska Bilsportförbundet väljer att ta nästa steg på Solidsport, säger Johan Lundqvist, en av grundarna till Solidtango och Solidsport.

Han fortsätter: 

– Som ett av Sveriges största idrottsförbund har bilsporten lyckats samla lockande och spännande innehåll på sin kanal med en mix av livesändningar från olika sportgrenar och sitt magasin Bilsportnytt. Det har lett till otroligt höga tittarsiffror över tid. Därför ska det bli fantastiskt kul att få fortsätta denna resa och utveckla samarbetet tillsammans med Svenska Bilsportförbundet, avslutar Lundqvist.

Redan till helgen kommer förbundet livesända SM i Rallycross på sin nya kanal solidsport.com/sbfplay.

LIKNANDE NYHETER: