Norsk bokmål

Sälja lotter, korv, strumpor, kakor.
Det finns mängder med sätt för lag och föreningar att tjäna pengar. För hockeylaget Drevviken HK i Division 4 har möjligheten att livesända sina matcher på SolidSport varit både enkelt och framgångsrikt.
– Vi tjänade 10 000 kronor vår första säsong bara genom att livesända våra matcher och har nu 50 supportrar som betalar varje månad. Det är över all förväntan, säger sportchefen Gustav Larsson.

Tjäna pengar och hitta intäkter til klubben är en utmaning som alla lag och föreningar brottas med. Just därför vill SolidSport göra det möjligt för alla lag, oavsett sport och nivå, att livesända sina matcher och tjäna pengar – helt gratis.

Allt som krävs är en smartphone och internetuppkoppling.
Ett lag som lyckats med just det är hockeylaget Drevviken HK i Division 4.
På bara en säsong har laget tjänat ihop 10 000 kronor och samtidigt fått 50 “månadssupportar” som varje månad betalar 49 kronor för att se lagets alla matcher.

– För oss har Solidsport gjort stor skillnad. Inte bara intäktsmässig, utan även för våra supportrar och anhöriga som nu kan se matcherna även fast dem inte är på plats i hallen, säger Larsson.

“Skapat intäkter som aldrig funnits tidigare”

Han fortsätter:

– Solidsport är för oss en helt ny möjlighet att tjäna pengar samtidigt som alla inblandade har uppskattat möjligheten att se alla matcher live och i repris. Det här är intäkter som aldrig funnits tidigare och på vår nivå kan det vara helt avgörande.

Vad tycker du är största fördelarna med att livesända med Solidsport?

– Det är ett enkelt sätt att göra det möjligt att följa vårt lag oavsett var man befinner sig. Vi kan nu aktivera publiken på ett helt nytt sätt samtidigt som det genererar viktiga intäkter för oss. Det krävs bara att någon står och filmar så tickar köpen på varje match och varje månad, avslutar han.

Vill ditt lag också börja livesända sina matcher?
Aktivera ditt lag på Solidsport här!