Det första livestreamade evenemanget i Finland blev en succé.
Som tidigare kommunicerat så kommer SolidSport nu att öppna ett kontor i Helsingfors, där Sauli Silvonen får rollen som Country Manager.
– Ett historiskt första kontor utanför Sverige, det här är ett stort och viktigt steg för SolidSport – och Sauli blir med sin erfarenhet perfekt för oss, säger vd Tobias Thalbäck.
– SolidSport står för en unik service, och efterfrågan är lika stor på den finska marknaden som i Sverige, säger Sauli Silvonen.

Basketcupen Ricoh blev i januari 2019 med sina dryga 600 matcher en tjuvstart på SolidSports engagemang i Finland.

– Jag har fått mycket positiv feedback från Ricoh Turnaus. Det var något helt nytt för lagen, tittarna och arrangören och det var uppenbart att alla välkomnade SolidSport med öppna armar, säger Tobias Thalbäck.

Sauli Silvonen är från och med den 1 mars SolidSports första Country Manager Finland.

Han kommer senast från tjänsten som vd för basketklubben Helsinki Seagulls, och tar även med sig erfarenhet från IBM och techindustrin.

– SolidSport har bevisligen en produkt som fungerar som en fantastisk service för föreningar, turneringar och andra evenemang. Man delar med sig av de bästa stunderna samtidigt som man hittar en ny intäktskälla, och det spelar ingen roll vilken sport man utövar, vilken nivå man tillhör eller hur gammal man är, säger Silvonen.

Den finska marknaden är mycket lik den svenska när det kommer till dessa behov, och jag tror på den här till hundra procent.

SolidSports vd Tobias Thalbäck och kontoret i Stockholm backar upp satsningen i Finland.

– Ricoh Turnaus var det första steget på SolidSports globala resa och nu tar vi alltså nästa planerade steg i Finland. Vi är övertygade om att vår tjänst kommer att vara lika framgångsrik i vårt grannland som som den visat sig vara i Sverige, och Sauli – med all sin erfarenhet och kunskap kring idrotten i Finland – är helt rätt person att leda den här satsningen, säger Thalbäck.

Sauli Silvonen säger om den utmaning som nu väntar:

– Det första steget blir att etablera SolidSport i det finländska idrottslandskapet. Det är redan flera cuper som visat intresse för tjänsten, och där kommer vi också att börja. Jag kommer också att rekrytera två-tre personer för att jobba med customer success, support, marknad och försäljning. Intressanta roller där det finns gott om utrymme att växa och utvecklas.

SolidSport