"Hammarby har fattat det, nu måste alla andra göra samma sak" skriver Mathias Lühr. Foto: Bildbyrån

Hammarby livesänder sina träningar med Zlatan Ibrahimovic. Östersunds FK livesänder gamla klassiska matcher och bygger upp en ny intäktskälla. Degerfors IF har lanserat en egen talkshow.
Nu måste fler lag göra samma sak, menar experten Mathias Lühr på FotbollDirekt.

Allt fler elitklubbar har börjat satsa på en egen exklusiv tv-kanal för sina supportrar.
Hammarby har bland annat fått stor uppmärksamhet och lockat tiotusentals tittare med sina livesända Zlatan-träningar på HTV.

Östersunds FK har samtidigt lanserat en premiumkanal på Solidsport och senaste veckan bjudit på nostalgi genom att livesända klassiska matcher. Något som både varit populärt bland klubbens supportrar och samtidigt skapat en ny intäktskälla till klubben.

Liknande satsning gör Degerfors IF som i en tid utan matcher har lanserat ett eget game show-program för att samla in pengar och samtidigt erbjuda något tillbaka till sina supportrar.

Experten: “Abstinensen och intresset är uppenbart”

Nu vill fotbollsexperten Mathias Lühr att ännu fler lag hakar på trenden.

“Abstinensen och intresset är uppenbart hos törstande supportrar. Så öppna upp nu, alla allsvenska lag. Släpp in fansen på träningarna när de behöver det som mest – och se till att samtidigt tjäna en peng till klubbkassan” skriver Lühr i sin senaste krönika på FotbollDirekt.se.

“Att öppna upp träningar för fansen är uppenbart extremt välkommet i en oviss tid där nästa datum för en tävlingsmatch bara kan gissas. Jag skulle vilja se mer av det. Träningar släcker abstinens, det skapar också surr och nyheter” fortsätter han.

Läs hela inlägget här.

RELATERADE NYHETER:

Upplev ÖFK-krossen igen: ”En grymt bra match”
ÖFK lanserar premiumkanal på Solidsport: ”Ett steg in i framtiden”
Degerfors succésatsning ger klirr i kassan: ”Inspirerad av På spåret”
“Ska idrotten överleva måste den digitaliseras”