Volleybollsäsongen ställs in. Foto: Bildbyrån

Volleybollförbundet går samma väg som alla andra och ställer in årets säsong. Det meddelar man på sin hemsida.
– Ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta, men det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Likt flera andra förbund har även volleybollförbundet behövt ställa in och göra stora förändringar i seriespel och slutspel för att kunna avsluta säsongen 19/20. 

Nu kom det väntade beskedet att resten av säsongen ställs in.

“Ett tråkigt men självklart beslut”

“Det saknas nu såväl sportsliga förutsättningar som sära premisser för att kunna färdigställa volleybollsäsongen 2019/20” skriver förbundet på sin hemsida.

Därmed ställer förbundet in allt seriespel, kvalspel för division 1-3 samt även SM-slutspelet som var mitt uppe i de två inledande kvartsfinalomgångarna.

– Ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta, men det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort. Jag vill tacka för den samarbetsvilja och förståelse som visats under processen. Tillsammans har vi försökt hitta vägar framåt, men slutligen behövt landa i att det här är den enda vägen, under rådande omständigheter, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Utser ingen svensk mästare

Det innebär samtidigt att förbundet väljer att inte utse någon svensk mästare, vilket är första gången sedan 1962. Europaplatser som stod på spel kommer samtidigt tillfalla vinnarna av årets Grand Prix. På damsidan blir detta Örebro och på herrsidan Sollentuna.

“Vi reser oss upp efter säsongens plötsliga stopp, för tillsammans är vi starka! Även om omständigheterna är tuffa blickar vi framåt med en målmedveten glöd och kan vara extremt stolta över vad vi uppnått 2019/2020, GP-guld!” skriver Örebro på Instagram.

När det gäller upp och nedflyttningar har inget beslut tagits ännu. Förbundet kommer utreda hur elitseriekvalet ska ersättas så att det blir så rättvist som möjligt.