SHF har tagit beslut om vårens seriespel. Foto: Bildbyrån.

Med införandet av de nationella allmänna råden har Svenska Handbollförbundet (SHF) tvingats fatta beslut som vårens seriespel. Tre alternativa planer har tagits fram för att på ett säkert sätt kunna slutföra handbollssäsongen framåt vårkanten.

SHF har tagit fram tre alternativa planer för hur handbollens seriespel ska slutföras under våren. Detta har man gjort då de skärpa nationella allmänna råden införts.

Gemensamt för alla alternativ är att seriespel i SHE, Handbollsligan samt allsvenskan fortsätter som planerat. I alternativ 1 och 3 stryks kvalspel till herr- och damallsvenskan samt division 1 och 2 för herrar och division 1 för damer. I samtliga alternativ planeras kvalspelet till SHE och Handbollsligan att spelas.

Från och med nu gäller SHF:s alternativ 1. Bland annat gäller följande.

  • Spel i de två högstaserierna för både herr- och dam fortsätter som planerat.
  • Seniormatcher från division 1 och nedåt får inte starta innan första februari. Det innebär även att seriespelet förlängs till den 10 maj för dessa serier.

Senast 25 januari meddelas det om alternativ 1 inte blir aktuellt och alternativ 2 aktiveras.

Om inte alternativ 1 är möjligt aktiveras alternativ 2. Om inte alternativ 2 är möjligt aktiveras alternativ 3. Skulle det vara så att alternativ 3 inte heller fungerar kommer seriespel från division 1 och nedåt att avvecklas. Det innebär att lagen i serien blir kvar till nästa säsong.

Här hittar ni samtliga alternativ och vad som gäller.