Stor förändring i SBBFs nya tolkning. Foto: Bildbyrån.

I fredags skrev Solidsport om Svenska Basketbollförbundets första version av sin tolkning på Folkhälsomyndighetens nationella råd. Då var det tänkt att ungdomar födda 2005 och senare skulle få spela “enstaka matcher”. Men efter ett förtydligande från FHM har SBBF gjort en ny version av sin tolkning. 

En ny tolkning har redan behövts göras av SBBF när det gäller de nationella råden. Så sent som i torsdags gick man ut med en version 1 där “enstaka matcher” var tillåtet för ungdomar födda 2005 och senare. Men efter ett förtydligande från Folkhälsomyndigheten under fredagskvällen har SBBF blivit tvungna att göra en ny tolkning av de nationella råden.

Detta gäller i SBBFs nya tolkning av de nationella råden:

  • Inget matchspel – varken träningsmatcher eller tävlingsmatcher, för ungdomar födda 2005 och yngre. Aktuellt tidigast 11 januari.

– Vi måste även se hur det hela utvecklar sig över jul och nyår och vad Folkhälsomyndigheten säger, det är inte säkert att matcher kommer att återupptas den 11 januari men senast då kommer en ny bedömning av läget, säger Orkan Berktan, ansvarig tjänsteman på Svenska Basketbollförbundet, till Basket.se.

Här kan ni läsa SBBFs version 2.