Ett år av tänjande av gränser.
Av nya samarbeten, världsrekord och branschledande utveckling.
Med sporten i centrum så blev 2018 en framgång som överträffade redan högt ställda förhoppningar.
Och det är fortfarande bara början på resan för SolidSport.

Det är nästan enklast att börja med att försöka beskriva SolidSports 2018 med några siffror.

Som 4,5 miljoner.

Och 476 procent.

Den första siffran står för antalet sidvisningar under året.

Den andra för ökningen i procent från året innan.

Eller, så kan vi ta siffrorna när det kommer till besökare (1,4 miljoner), en ökning med 399 procent jämfört med 2017. Eller att vi nådde 700 000 användare, och nu har betalat tillbaka över 34 miljoner kronor till föreningslivet.

Galet?

Ja, det tycker vi nog också.

Men vi vet samtidigt att den produkt vi byggt och ständigt utvecklar har något som kittlar och tilltalar förbund, föreningar, cuper och lag – då den lyfter fram det allra renaste inom idrotten.

Känslorna, dramatiken och kärleken till sporten förmedlas ofiltrerat till tittarna.

Från alla arenor och alla nivåer – till där man önskar befinna sig i världen.

Och i samma stund som bilderna når fram genom mobil eller dator så hjälper man till att lyfta en behövande förbunds-, förenings- eller lagkassa.

Konceptet är unikt, och vi på SolidSport kan konstatera att det nu står det klart att det finns oerhörda mängder med idrottsälskande föreningsmänniskor ute i Sverige som vill vara med och sända, titta och bidra.

 

Vi inledde 2018 med ett världsrekord.

Under den anrika Storvretacupen i innebandy så livesändes 1 953 matcher under tio dagar, en en mäktig styrkedemonstration av SolidSports plattform och något som aldrig tidigare gjorts.

Sen radades ett potpurri av idrotter och evenemang upp.

Eller vad sägs om…

  • Roller Derby World Cup
  • USM i handboll
  • Gothia Cup i fotboll
  • Swe Cup i cykel, inklusive SM-tävlingarna
  • Scania Cup i basket

… och så vidare, och så vidare.

Ingenting av detta hade varit möjligt utan vårt geniala utvecklingsteam, som under året lanserat appen SolidSport Broadcaster för både IPhone och android.

Guldkorn bland innehållet hittar vi bland annat i OS-guldmedaljören Jenny Rissveds efterlängtade comeback under SM i mountainbike, Sveriges EM-kvalseger i basket mot Vitryssland – och så den tio timmar långa livesändningen från starten av havskappseglingen Åfor Offshore Race (Gotland Runt).

En tung satsning i den svåraste av livesändningsmiljöer som även kunde ses på Telias plattform, och blev till ytterligare ett spännande steg i samarbetet mellan SolidSport och delägande partnern Telia.

 

2018 var också ett år där nya samarbeten slöts.

Ett år då de flera av de stora förbunden tog befälet över sina tv-rättigheter och sina framtider – och valde att låta sporterna växa på SolidSports plattform.

Svenska Badmintonförbundet var tidigt ute, och de följdes under hösten av bland andra Svenska Bordtennisförbundet, Svenska Handbollförbundet och Svenska Basketbollförbundet.

För SolidSport är detta både ett erkännande och en utmaning, och ger oss ännu mer inspiration att vässa vår produkt ytterligare.

Nu kan man till exempel se samtliga matcher i både Pingisligan och Badmintonligan på SolidSport. Följa blivande världsartister som Truls Möregårdh och Ashwathi Pillai i deras vardag.

Det känns lyxigt.

Även SolidSport News föddes, som en kanal för information kring vårt utbud och vår produkt – och jag måste säga att det är väldigt roligt att ha ett verktyg till sitt förfogande där till exempel en legendar som Henrik Larsson kan berätta om sitt nya uppdrag i Ängelholm.

 

2018 slutade sedan som det inleddes.

Med världsrekord.

SolidSport har glädjande nog blivit Sveriges samlade cupplattform och under jul och nyårshelgerna livesänds hisnande 6 433 matcher på tio dagar från Storvretacupen, Lundaspelen (handboll och basket) Gothia Cup (innebandy) och ST Cupen (fotboll).

Så när större delen av Sverige välförtjänt vilade ut, så växlade SolidSport upp till nivåer ingen tidigare upplevt.

Där planerar vi dock inte vara kvar länge till.

Den här resan har ju som sagt bara börjat.