Uppsalas lagkapten Mannos Nakos tror på en intressant säsong. Foto: Sebastian Lindberg/Bildbyrån

I helgen väntar “Veckans match” mellan nykomlingarna Wetterbygden Stars – Uppsala Basket, har Solidsport ringt upp Uppsalas lagkapten Mannos Nakos för att prata om matchen och säsongen som kommer.
– Det har varit ett långt sommarlov, så det ska bli riktigt kul att spela, säger han till Solidsport News

För ett lag blir det säsongspremiär, för det andra blir det hemmapremiär och match nummer två. Det lagen har gemensamt är att de är nya i Superettan denna säsong. Wetterbygden, som inledde sin säsong med att slå AIK på bortaplan spelade förra säsongen i Basketligan och Uppsala Basket kommer från Basketettan.

– Det blir en tuff första match. Dem är favoriter så det blir en bra värdemätare för oss, säger Mannos Nakos till Solidsport News.

Inför matchen spenderar Uppsala veckan med att gå igenom Wetterbygdens spel och lag. Det är ett lag med många stora spelare som har erfarenhet från Basketligan berättar Manos Nakos.

– Vi studerar dem detalj för detalj. Det gäller att vi är fokuserade och stoppar de dem vill göra på planen. Vårt lag är starkt på pappret, så jag tror kan bli jämt, säger han.

“Vi ska vara med i toppen”

Vad har du för egna målsättningar denna säsong?

– Jag ska försöka leda laget på bästa sätt med min rutin och erfarenhet. Vara den ledare jag ska vara som lagkapten för det här laget, säger Mannos Nakos.

Laget då? Vad har ni för målsättning?

– Vi ska vara med i toppen av tabellen. Övre halvan, topp fyra är målsättningen, säger han.

“Kommer bli ett getingbo”

Uppsala kaptenen tror att årets säsong av Superettan kommer bli väldigt intressant med många bra och tuffa matcher. Mannos Nakos och Uppsala ser fram emot att få spela basket på en högre nivå än förra året.

– Det är kul att så många spelare med erfarenhet från Basketligan tagit steget ner till Superettan. Det kommer bli ett getingbo. Vi ser fram emot att få spela bra matcher och bra basket, säger han.

Se samtliga matcher från Superettan herr på Solidsport.com/superettanherr

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT