Sveriges högstaliga i basket för damerna, SBL Dam, förlänger med Solidsport. Foto: Bildbyrån

Under torsdagen är det dags för efterlängtad premiär i Sveriges högstaliga SBL Dam. Nu är det klart att samtliga matcher fortsatt kommer gå att se live via Solidsport. 

Solidsport och SBL Dam har slutligen kommit överens om ett nytt samarbetsavtal som innebär att matcherna från Sveriges högstaserie för damer fortsatt kommer gå att se live via solidsport.com/sbl-dam

– Basketfamiljen fortsätter växa på Solidsport och vi är såklart väldigt glada över att få behålla SBL Dam som samarbetspartner. Vi ser nu fram emot att få hjälpa klubbarna och ligan att utveckla sina sändningar och samtidigt skapa nya intäkter till alla föreningar, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

SBL: “Övertygade om att detta är rätt väg”

Likt föregående säsong kommer tittarna ha möjlighet att stötta sin klubb och samtidigt få tillgång till samtliga matcher från hela ligan som Månadssupporter på en lagkanal. Ett framgångskoncept som ett 20-tal ligor numera använder sig av på Solidsport.

– Klubbarna får tack vare detta en gyllene chans att skapa nya och viktiga intäkter, vilket kommer utveckla hela ligan och dess varumärke. Efter noggranna övervägningar och diskussioner är vi övertygade om att detta är rätt väg för oss att gå. Vi är nöjda över resulatet som Solidsport gav oss förra säsongen samtidigt som vi vill utveckla hela satsningen under kommande säsong, säger Louie Söderberg, ligaorganisatör och koordinator för SBL Dam.

Storsatsar på AI-kameror

SBL Dam har redan påbörjat nästa satsning för att utveckla ligans livesändningar. Just nu pågår installationer av AI-kameror i samtliga hallar med målsättningen att under säsongen erbjuda automatiska produktioner i hög kvalité för samtliga matcher via ett samarbete med Keemotion.

– Redan till helgen hoppas vi att sex klubbar kommer sända med sina AI-kameror. Vi är övertygade om att det här framtiden för livesänd sport och så även framtiden för SBL Dam, säger Söderberg

Fram tills att alla kameror är installerade har Solidsport tillhandahållit sändningsutrustning till alla klubbar samtidigt som högintressanta matcher kommer produceras via produktionsbolag.

Bli Månadssupporter för 139 kr och se alla matcher på solidsport.com/sbl-dam

Kommande sändningar på Solidsport