Uppsala får arrangera SM på cykel. Foto: Bildbyrån

SM på Cykel kommer till Uppsala.
Svenska Cykelförbundet har tilldelat Uppsala Cykelklubb SM för landsvägscykel i augusti. Utöver elitloppen, junior och seniorklassen kommer UCK också arrangera kortbane-SM, SM för ungdomar, veteraner samt paracyklister. 

– Tillsammans med Svenska Cykelförbundet har vi fått möjlighet att skapa ett modernt mästerskap med stark förankring i historien. Detta är det största cykel-SM som har arrangerats i Uppsala, säger Göran Mattsson ordförande i Upsala CK i ett pressmeddelande.

Det blir första gången som alla dessa SM-tävlingar arrangeras tillsammans på en och samma ort. Något som innebär tävlingarna kommer arrangeras under två intensiva helger i augusti.

“Viktigt för stadens utveckling och tillväxt”

Både SM i cykel 2020 samt Uppsala Cycling Race Week 2021 sker i samarbete med Destination Uppsala.

– Det gläder oss alla att Svenska Cykelförbundet har förtroende för UCK som SM-arrangör och att mästerskapet tilldelats Uppsala, säger Anna Lindström, Chef Möten och Evenemang, Destination Uppsala.

– Vi vet att möten och evenemang är viktiga för stadens utveckling och tillväxt. Det märks inte minst när de uteblir, såsom det tvunget skett under de senaste månaderna, fortsätter hon.

Cykel-SM, tävlingar 2020

14 augusti
Master (Veteraner)
Stafett Ungdomar

15 augusti
Ungdomar
Paracykel
Kortdistans (Elit herr & damer)

22 augusti
Skandisloppet SM linje
Herrjuniorer
Damelit

23 augusti
Skandisloppet SM linje
Damjuniorer
Herrelit