Läktarna i Danmark kommer börja fyllas igen. Foto: Bildbyrån

Danmark lättar på publikrestriktionerna för fotbollen – redan till helgen. Det har danska regeringen beslutet och som innebär att topplagen kan släppa in över 10 000 åskådare.

Idrotten har sakta men säkert fått starta igen efter att i princip allt sattes på paus i samband med att Covid-19 slog till med full kraft i hela Europa. Det har dock fått ske utan någon publik och med stränga restriktioner.

Men även dessa restriktioner börjar luckras upp.
Bland annat har danska regeringen har beslutat att lätta på publikrestriktionerna för fotboll redan till helgen, uppger Ekstra Baldet.

– Det kommer en ny order från kulturministeren så snart som möjligt, så att fler åskådare kan komma redan i helgen, säger socialdemokratiska talesman Kasper Sand Kjær till tidningen.

Det innebär bland annat att säkerhetsavståndet minskar från två till en meter, vilket betyder att de danska topplagen kommer kunna släppa in över 10 000 åskådare på sina matcher.

“Fantastiskt att få tillbaka fans på matcherna”

Så sent som i måndags var den danska regeringen inte redo att släppa på avståndskravet som just nu råder. Men nu verkar man ha ändrat sig, enligt Ekstra Bladet.

Det nya restriktionerna skulle i så fall innebära ett betydligt publikpåslag i den danska fotbollsligan

– Att få fans tillbaka till matcherna är både fantastiskt och en viktig del av superligafotbollen, säger kulturminister Joy Mogensen.