Foto: Lando Norris/Instagram

På grund av coronavirusets framfart har idrotten fått ställa in mängder med tävlingar världen över. Då har motorsporten hittat en kreativ lösning – proffsen tränar online via simulator.
– Mot gamers är det en annan värld. De är snabbare än alla oss riktiga racingförare, säger Neel Jani, vinnare av Le Mans, till Associated Press.

Det är många idrottare som just nu fått hittat nya sätt att träna när coronavirusets framfart stängt ner både tävlingar och träningsverksamhet världen över.

Motorsporten och racingförarna har då hittat en innovativ lösning. Med tekniken som finns idag och tillgängligheten av bilspel och bilsimulatorer är det många racingförarna som nu har lämnat “den riktiga världen” och istället börjat tävla online.

– Det är ett bra sätt att hålla sig i trim rent mentalt och psykologiskt, säger världskände Neel Jani till AP.

 

View this post on Instagram

 

Everyone practices like this on the simulator, right?

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on

Men onlinespelande har varit tufft, erkänner han.

– Att vara snabb i en riktig bil och i en simulator är fortfarande två skilda saker. I en riktig bil krävs det en fysisk ansträning vilket gör att du måste hålla dig i trim fysiskt, säger Jani.

“Kommer fortsatt erbjuda vår fans en show”

Flera arrangörer har nu också hakat på trenden då flera racingsserier planeras att flytta in online. Nascar planerar bland annat en serie där 30 racingproffs ska tävla online i eNascar iRacing Pro Invitational series. Två kända namn som kommer delta är Dale Earnhardt Jr. och Kyle Bush.

– Vi är mer eller mindre den en sporten i världen som kommer kunna erbjuda vår fans en show, säger Nascar-föraren Clint Bowyer.

Nedan kan du se ett onlinelopp som genomfördes för en vecka sedan med kända racingförare som Max Verstappen, Juan Pablo Montoya, Simon Pagenaud, Neel Jani som deltagare.