Linköping Innebandy fick välkomna intäkter efter helgens sändningar från Fatpipe Invitational. Foto: Solidsport

Året har varit tufft för Linköping Innebandy som drabbats av jobbiga ekonomiska besvär i spåren av pågående pandemi. I helgen kom däremot en välkommen vändning när cupen Fatpipe Invitational livesändes på Solidsport för 16 000 unika tittare.
– Intäkterna är såklart viktiga för oss men framför allt var det ett bra sätt att låta alla föräldrar se matcherna, säger Christer Norwald cupansvarig till Solidsport News. 

Den rådande pandemin har försvårat det ekonomiska läget för Linköping Innebandy. Restriktionerna och reglerna har gjort att man tvingats till fler extrautgifter samtidigt som klubben, likt många andra, lider av att inte få ta in publik på läktarna.

Då har klubben istället satsat på livesändningar via Solidsport och fick i helgen ett välkommet klirr i kassan. Helgens sändningar från Fatpipe Invitational lockade över 16 000 tittare på Solidsport och genererade därmed välkomna intäkter till klubben.

– Det är klart det blir ett extra tillskott i kassan från sändningarna, vilket är väldigt viktigt för oss. Vi har några hål som vi ska stoppa pengarna i, berättar Christer Norwald.

“Därför blev Solidsport en fantastisk lösning”

Att kunna genomföra sina turneringar är av största vikt menar Christer Norwald. När extra utgifter tillkommer behöver man få in pengar.

– Vi är beroende av våra evenemang och att vi får köra dem. Det är viktigt att vi får in pengar till alla ungdomslag vi jobbar med. Därför blev Solidsport en fantastisk lösning, säger han.

Nätverksproblem i hallarna, placering av kameror och problematiska sändningar gjorde det svårt att se turneringens alla matcher. Men trots problemen är Christer Norwald nöjd med resultatet.

– Det har gått ganska bra tycker jag. Det låg ju nere där ett tag under lördagen, sen har vi lite dålig uppkoppling i våra hallar. Det är något vi behöver ta upp med kommunen samtidigt som vi är väldigt tacksamma för att dem fixade all utrustning som behövdes. Det finns absolut saker vi kan göra bättre till nästa år men vi är i slutändan ändå nöjda med resultatet, säger han.

LÄS ÄVEN: Rekordhelg satte press på Solidsport

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com