Rekordstort intresse på Solidsport i helgen. Foto: Solidsport

Med tusentals matcher och hundratusentals tittare slogs nya rekord på Solidsport under helgen. Något som samtidigt ledde till en tillfällig störning i plattformen under lördagen.
– Vi hade förberett oss på en tredubbling mot vad som brukar vara en intensiv helg på Solidsport, men det blev nästan en femdubbling. Det var vi inte förberedda på helt enkelt, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

3000 livesända matcher, över 170 000 tittare och Sveriges näst mest nedladdade sportapplikation efter Premier League-appen. Helgens intresse var rekordstort på Solidsport men ledde också tyvärr till tekniska störningar i plattformen under lördagen mellan klockan 15 och 16.30. Något som dessvärre påverkade många sändningar och tittare.

– Vi tar såklart det här på största allvar samtidigt som jag vill understryka att vi var förberedda på ett högt tryck i helgen. Men trots många åtgärder och uppgraderingar blev ändå den överraskande ökningen av sändningar, tittare och nya lag betydligt mer än vad vi hade förväntat oss, förklarar Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

“Vi har underskattat det stora intresset”

Problemet identifierades och åtgärdades på mindre än två timmar. Alla tekniska åtgärder som genomfördes kunde sedan säkerställa att plattformen klarade av att hantera samma högtryck under söndagen. 

– Vi hade förberett oss på en tredubbling mot vad som brukar vara en intensiv helg på Solidsport, men det blev en femdubbling och det var vi inte redo för helt enkelt. Vi inleder nu ett större utvecklingsarbete för att undvika att det sker igen, vilket började redan i helgen, fortsätter Thalbäck. 

Den kraftiga tillväxten för Solidsport har kommit på väldigt kort tid.
Bara för några månader sedan när idrotten sattes på paus i samband med pågående pandemi var läget tufft. Något som vänt otroligt snabbt under augusti och september i takt med att all idrott kommit igång utan publik och behovet av streaming ökat markant. Tillväxttakten för Solidsport är nu högre än någonsin. 

– Vi har gått från att minska drift- och personalkostnader och införa permitteringar till motsatsen på bara några månader. Det ställer såklart stora krav på både personalen och plattformen. Vi har underskattat hur högt intresset skulle vara för vår tjänst under hösten men rustar nu upp oss på alla sätt för att klara av att hantera den stora vågen, säger Thalbäck.

1,5 miljoner till svenskt föreningsliv – på två veckor

Positivt är samtidigt att Solidsport genererat 1,5 miljoner kronor till alla klubbar och föreningar som sänt via plattformen på bara två veckor.

– Vi hade problem i helgen men lyckades hantera situationen på ett bra sätt. Samtidigt är vi såklart stolta och glada över det stora intresset för Solidsport som just nu genererar miljonbelopp till alla våra partners som använder vår tjänst helt kostnadsfritt, säger Thalbäck.