Svenska handbollförbundet och Solidsport förlänger samarbetet. Bilden: Robert Wedberg (vänster), Tobias Thalbäck (höger).

Svenska Handbollförbundet och Solidsport fortsätter sin framgångsrika satsning på livesänd handboll. Det nära samarbetet har nu förlängts med två nya år.
– Solidsport har gjort det möjligt att följa handboll i en utsträckning som aldrig har gått tidigare, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet.

För två år sedan inledde Solidsport och Svenska Handbollförbundet en omfattande satsning på livesänd handboll på alla nivåer. Tusentals matcher från över 700 olika lag och event har livesänts sedan dess och genererat miljonbelopp i intäkter till Sveriges handbollsföreningar. En resa som nu fortsätter.

“Kommer fortsätta stärka svenska handboll”

Ett nytt avtal har undertecknats och därmed står det klart att Solidsport fortsätter vara hemmet för livesänd handboll.

– Genom att samla handbollen har vi fått till möjligheten för föreningarna att välja att sända matcherna med betalning eller gratis, skapat ligalösningar med nya betalningsmodeller och ett omfattande tekniskt samarbete som över tid underlättar sändningarna och som kommer fortsätta stärka svensk handboll på många olika områden, säger Wedberg.

– Den kontrollerade plattformen innebär också att vi ej riskerar annonsering och budskap som inte delas av svensk handbolls värderingar i samband med direktsändningar och repriser av svensk senior- och ungdomshandboll fortsätter Wedberg.

Solidsport inleder AI-satsning

Solidsport har under åren utvecklat flera unika funktionaliteter. Bland annat har all livesänd handboll numera tillgång till automatisk liverapportering, tack vare en full integration med handbollens datasystem TA. Samtidigt kan en Solidsport-användare numera även skapa highlights med hjälp av ett knapptryck i Broadcast-appen.

– Samarbetet med Handbollförbundet är banbrytande på flera sätt. Inte minst när det gäller mängden matcher som har livesänts från en och samma sport. Nu ser vi fram emot att få fortsätta hjälpa handbollen ligga i framkant med att livesända sport på alla nivåer, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport. 

Fler nyheter på tekniksidan är också gång. Bland annat har ett större AI-projekt inletts av Solidsport. Redan under kommande säsong planerar man att presentera spännande nyheter på det området.

– Runt årsskiftet hoppas vi genomföra våra första helautomatiserade produktioner med hjälp av avancerad AI-teknik. Vår prognos är att merparten av alla produktioner kommer vara helautomatiserade inom bara några år, säger Tobias Thalbäck, VD på Solidsport. 

Föreningslösning lanseras till hösten

Redan till hösten kommer en komplett föreningslösning lanseras. Något som öppnar upp helt nya möjligheter för idrottsföreningar som vill eller redan har aktiverat flera lag på Solidsport.

– Solidsport har varit i teknisk framkant under flera år och det tänker vi såklart fortsätta vara. Föreningslösningen kommer göra det mycket enklare att aktivera fler lag i samma förening och samtidigt hålla koll på ekonomin, säger Thalbäck.

Om Solidsport

Solidsport är Nordens största streamingtjänst för livesänd sport. Under 2019 valde tusentals lag, föreningar, cuper och förbund att livesända över 45.000 matcher och evenemang via Solidsport. Enkelheten i att livesända och möjligheten att tjäna pengar är det som gjort att många idrottsförbund, föreningar, cuper och tusentals lag väljer Solidsport.

Solidsport har under våren även lanserat Streamingskolan.
Det med syftet att göra det ännu enklare för lag som inte sänt några matcher tidigare och för att hjälpa befintliga lag att bli ännu bättre på att livesända och samtidigt tjäna mer pengar.

Upptäck Streamingskolan här.

Har ert lag inte kommit igång ännu?
Aktivera ditt lag kostnadsfritt här: about.solidsport.com