Tar Hammarby eller Torslanda sjätte raka? Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Fredag, lördag och söndag innebär nya matcher i herrallsvenskan. I sjätte omgången spelas framför allt två spännande matcher. Hammarby – Torslanda och Rimbo – AIK. Två lag som inte förlorat, och två lag som inte vunnit. 

I helgens omgång av herrallsvenskan bjuds vi på en tidig seriefinal. Serieledande Hammarby och serietvåan Torslanda, som båda är obesegrade och har fem raka segrar möts i Eriksdalshallen på lördagskvällen.

– Vi är sugna på att möta Hammarby, de är de toppfavoriter för serien så det ska bli väldigt spännande att få möta dem. Allting kan ju hända. Man ska inte vara rädd för uppgiften men man ska ha stor respekt, säger Torslandas huvudtränare Tomas Bredenfeldt till Solidsport News.

– Det ska bli jättekul med seriefinal. Spännande motstånd som förändrat en del från förra året med bland annat nya spelare och ny tränare. Intressant att se det live, säger Hammarbys tränare Patrik Fahlgren till Solidsport News.

“Det var något man kanske hoppades på”

Att favorittippade Hammarby skulle vara med i toppen trodde nog de flesta. Men att Torslanda skulle vara ett topplag var det nog inte så många som trodde på förhand. Men nu möts de alltså i en tidig seriefinal.

– Det känns väldigt spännande. Att vi skulle vara i toppen var nog inget man trodde men det var något man kanske hoppades på, säger Tomas Bredenfeldt.

– Vi vinner matcherna än så länge, jag tycker vi haft både bättre och sämre prestationer. Men som helhet har vi varit stabila och haft en relativt hög lägsta nivå. Jag tror det är det viktigaste i en sån här serie. Vill man vara i toppen kan man inte ge bort poäng, det gäller att hålla så hög nivå som möjligt i varje match, säger Patrik Fahlgren.

Den sjätte omgången av herrallsvenskan inleds på fredagskvällen med bottenmötet Rimbo – AIK, två lag som ännu inte vunnit någon match denna säsong. Vilket lag tar säsongens första fullpoängare? Omgången avslutas sedan på söndag när Anderstorp tar emot Vinslöv.

Se samtliga matcher på från herrallsvenskan på solidsport.com/allsvenskanherrar

Så spelas omgång 6:

Rimbo – AIK 
Fredag 19:00

Kärra – Lindesberg
Fredag 19:21

Amo HK – Tyresö 
Lördag 16:00

VästeråsIrsta – Skånela 
Lördag 16:00

Hammarby – Torslanda
Lördag 17:00

Kungälv – Karlskrona
Lördag 17:15

Anderstorp – Vinslöv
Söndag 16:15

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com