Första segern i potten mellan Mark och Visby. Foto: Bildbyrån

För två lag som inlett säsongen med fyra raka förluster väntar nu möte i den femte omgången. På söndagseftermiddagen tar Mark emot Visby, där säsongens första seger ligger i potten.
– Såklart börjar det gnaga lite på självförtroendet när man förlorar fyra raka matcher, säger Visbys tränare Anders Pettersson till Solidsport News.

Det har varit en tung start för både Mark och Visby i SBL dam denna säsong. Båda lagen står på fyra spelade matcher – och fyra förluster.

Mark inledde säsongen på bortaplan mot Wetterbygden där man förlorade med 78-71. Premiärförlusten har sedan följts upp med förluster mot Alvik, Eos och Södertälje.

– Vi har inte fått den starten vi trodde, men vi har ett ungt och nytt lag. Det har varit tuffa matcher och för att vinna behöver vi bli mer samspelta och lära oss av våra misstag, säger Marks tränare Antonio d’Albero till Solidsport News.

För Visby har det blivit förluster mot Eos, Uppsala, Alvik och nu senast mot A3.

– Rent resultatmässigt har det varit en tuff start på säsongen. Vi har fått några skador på viktiga spelare så vi har haft lite mindre rutin på banan. Vårt dilemma är att vår lägstanivå har varit för låg, säger Visby Ladies tränare Anders Pettersson.

“Samma facit som oss”

I söndagens drabbning, där segerjubel, självförtroende och säsongens första poäng ligger i potten, spelar två lag som behöver göra sin bästa instats för säsongen. För ett lag kommer den negativa trenden att brytas, för de andra laget kommer den fortsätta.

– Tuff match mot Visby som är ett starkt lag och inte så dåliga som tabellen visar. De spelar bra tillsammans och är balanserade i både offensiven och defensiven. Det är viktigt att vi spelar vårt spel och inte deras när vi möts, säger Antonio d’Albero.

– Vi behöver ta med oss det vi gjort bra i tidigare matcher för att kunna prestera i nästa match. Vi möter ett lag med samma facit som oss. Det kommer bli väldigt spännande att se vem som kan ta sig ur denna match med segern, säger Anders Pettersson.

Se mötet mellan Mark och Visby och övriga matcher från SBL dam på solidsport.com/sbl-dam

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com