Faluns Alexander Galante Carlström jublar efter 6-3 under första matchen av Giganternas Kamp. Foto: Bildbyrån

Första matchen på 155 dagar. Då satte regerande mästarna IBF Falun ärkerivalen Storvreta IBK på plats i omgång ett av tre i Giganternas Kamp.

Senaste matcherna mellan SSL-giganterna Falun och Storvreta spelades den 7-8 mars. Under torsdagen var det dags igen när rivalerna inledde en bäst av tre serie som döpts till just ”Giganternas Kamp”.

Och som vanligt bjöds det på innebandy i högsta klass, trots att det var första matchen för säsongen.

Hur det slutade?
Hemmalaget Falun vann med 8-6 efter ha haft ledningen hela vägen efter 3-2.

Brottman: ”Spelade bättre än jag trodde”

– Vi spelade bättre än vad jag trodde vi skulle göra. Jag hade förväntat mig lite mer strul från vår sida med tanke på att det var första matchen. Men det såg bra ut och vi hade en del unga spelare som klev fram, vilket var kul att se, säger Faluns tränare Thomas Brottman i klubbens webb-tv.

På grund av pågående pandemi och nuvarande restriktioner så spelades matchen utan publik. Istället gick matchen att se live via Solidsport, precis som nästa möte som spelas redan på torsdag.

– Om ett par dagar är det en ny match. Det är skönt att ha kommit igång med matchspelet. Jag är säker på att både vi och Storvreta har lite mer att visa upp framöver, säger Faluns back Emil Johansson till Innebandymagazinet.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren nedan och missa inte att köpa All Access till samtliga matcher på Solidsport – nu för 199 SEK (ord. 299 SEK).

HÖJDPUNKTER

KOMMANDE MATCH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here