Kan Ockelbo ta första segern i mötet med Wetterbygden? Foto: Bildbyrån.

Det är två lag i olika delar av tabellen som möts i veckans match i Superettan. På lördag klockan 14 tar femteplacerade Wetterbygden emot elfteplacerade Ockelbo i Huskvarna sporthall. 
– Vi fortsätter att ta steg framåt och under de två tre senaste matcherna har vi spelat bättre, säger Wetterbygdens tränare Gabo Loaiza till Solidsport News.

Wetterbygden Stars inledde säsongen med seger borta mot AIK. I hemmapremiären förlorade man mot topptippade Uppsala. Efter det har man tagit två raka segrar, först mot Alvik, och nu senast mot Norrort. Lagets tränare Gabo Loaiza tycker laget spelat bättre men att det fortfarande finns saker att förbättra.

– Det viktigaste för oss är att vi involverar alla i offensiven. Vi har ett talangfullt och offensivt lag men problemet är att vi inte är helt samspelta. Det beror på att vi har åtta nya spelare i laget men vi jobbar på att bli bättre, säger Gabo Loaiza till Solidsport News.

Vad tänker du om matchen mot Ockelbo?

– Ockelbos spelsätt kan göra det svårt för oss. Deras snabba kontringar är något vi måste se upp med och kan vi kontrollera de första 8-10 sekunderna i deras anfall är det väldigt bra för oss. Ockelbo spelar aggressivt mot korgen och även om de inte gjort så mycket poäng skapar de farliga chanser, säger han.

“Jättenöjda med de matcherna”

Fyra raka försluter i inledningen av en säsong är inget man önskar på förhand. Men så kan verkligheten se ut. För Ockelbo, som inlett med fyra raka förluster, fortsätter jakten på segerns sötma. På hemmaplan har man varit med och kämpat om segrarna men bortaspelet har inte varit tillräckligt bra i början av säsongen.

– Vi haft haft två svåra bortamatcher (Eos och Norrort) där vi inte kommit redo för att spela. Två rejäla bottennapp för oss, då vi vet att vi kan bättre. I hemmamatcherna (mot Uppsala och Kalmar) har vi spelat väldigt bra och haft chans att vinna. Jag är jättenöjd med de matcherna, säger Ockelbos tränare Johan Persson till Solidsport News.

– Vi åker ner för att spela om segern och vi vill åka därifrån med första vinsten. Men det viktigaste för oss känna att vi spelat på rätt sätt och gett 100 procent när vi åker därifrån, vinst är en bonus, säger han.

 

Se alla matcher från Superettan på solidsport.com/superettanherrar

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com