Foto: Bildbyrån

På lördag klockan 15 är det dags för veckans match i Superettan Basket där Alvik möter Wetterbygden. Båda lagen kommer från förlust i förra omgången och revanschlusten är hög i båda lägren. 

I veckans match möts två lag vill ta revansch efter förra helgens förluster. Alvik, som inlett med två raka förluster, senast i derbyt mot AIK, jagar sin första poäng denna säsong.

– En tuff och rolig utmaning att ta emot Wetterbygden i Åkeshov. Det är ett stort lag med bra bredd som vi möter. Vi har haft en bra träningsvecka och jag vet att jag pratar för hela laget när jag säger att vi är taggade på första vinsten, säger Oscar Jernberg, skarpskytt i Alvik.

Wetterbygden vann borta mot just AIK i första omgången men förlorade hemma senast mot Uppsala. Nu vill man studsa tillbaka på det vinnande spåret.

– En match mot Alvik är alltid en svår match. Båda lagen kommer från tuffa förluster, så vi kommer vara hungriga och vill visa alla vad vi kan göra som lag, säger Wetterbygdens tränare Gabo Loaiza.

– Vi måste visa en bättre sida av oss än förra veckan. Vi var inte så aggressiva som vi vill vara och vår offensiv kollapsade under andra halvlek. Under veckan har vi jobbat med det mentala för att växa som lag, säger han.

Samtliga matcher från Superettan i basket livesänds på solidsport.com/superettanherr

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT