En resa inleds.
Ett äventyr.
Hur det slutar?
– USM? Det är det roligaste spelarna vet och målsättningen är finalspelet – finalerna i Uppsala, säger Bosse Waltin, tränare för Kungsängen SK:s F18.
Du ser all USM-dramatik under hela säsongen – live på Solidsport.

Här hittar du livesändningarna med ditt lag från USM.

Långt därborta skymtar möjligen målet i Uppsala 24-26 april 2020.

Finalspelet i USM som avgörs i IFU Arena, och som förra året blev till en fantastisk fest med rekordpublik på plats och rekordsiffror för livesändningarna på Solidsport.

Ett av lagen som ger sig ut på resan är Kungsängens SK F18.

Vad har man för målsättning just nu, innan allvaret är igång?

– Jag tror de flesta lagen, så här i början på säsongen, bara vill få ihop gruppen. För oss är det i alla fall så, säger Bosse Waltin.

Har man som lag en målsättning redan nu?

– Ja, vi har en målsättning, och det är finalspelet. Det är en rimlig målsättning. Vi har många skickliga spelare, även om vi är ungt lag. Vi ska absolut försöka vara med så länge vi någonsin kan. Förlorar vi så lyfter vi på hatten, då finns det bättre lag än det vi har.

Hur är stämningen i laget?

– Det är förväntan. Det här det roligaste spelarna vet. Vi har några 01:or som är riktigt bra och som vill till steg fem, och med rätt och schysst lottning så kan det gå.

Vad är nycklarna till ett framgångsrikt USM?

– Att få ihop gruppen, vilket inte är något stort problem för oss. Vi är en liten klubb, vi är sammansvetsade, säger Bosse Waltin.

Annars handlar det som vanligt om klyschorna: Målvaktsspel och försvarsspel. Framåt? Där gör vi mål.

Vad ska bli roligast under den här USM-resan?

– Att åka söderut i Sverige och spela mot de riktigt bra lagen. När vi från Stockholm får komma till Skövde, Göteborg och Malmö – då lär man sig att förlora och vinna mot bra lag.

Bosse Waltin avslutar:

– USM är verkligen riktigt roligt!

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com