En förändring kan vara påväg för ungdomsidrotten. Foto: Bildbyrån.

Sedan slutet av oktober har lokala allmänna råd införts i alla landets regioner. Det har bland annat inneburit att ungdomar födda före 2005 inte fått träna eller spela matcher. Men det kan nu vara påväg att ändras.

Det har varit en tuff höst för idrottande ungdomar i Sverige. Sedan slutet av oktober, när de lokala allmänna råden började införas, har ungdomar födda före 2005 fått pausa sina idrottskarriärer. En oroa har sedan dess vuxit fram bland föreningar och förbund. Så sent som förra veckan uttryckte LUGI Handbolls klubbchef en oro för ungdomsidrottens framtid.

– Jag tror vi kan få se ett stort tapp i idrotten. Om vi inte uppmärksammar den problematiken som är just nu och tar den på största allvar. Ungdomarna kommer hitta andra intressen och utövare kommer därför droppa av, sade Patrik Bengtsson till Solidsport News.

Men nu kommer uppgifter som säger att dessa restriktioner kan vara påväg att ändras. EKOT rapporterade under söndagen att de lokala allmänna råden föreslås att ändras när Folkhälsomyndigheten under veckan uppdaterar sina föreskrifter. En förändring som skulle innebära att ungdomar sakta men säkert kan komma igång med sitt idrottande igen.

LÄS MER: Senaste nytt om Covid-19 – så påverkas idrotten i Sverige