Uppsala 86:ers går för nytt SM-guld i flaggfotboll.

På söndag avgörs det vilka som blir svenska mästare i flaggfotboll. Fyra lag gör upp om guldet. Dagen inleds med två semifinaler och avslutas med bronsmatch och final, som alla sänds på Solidsport.
– Vi har Sveriges bästa- och mest rutinerade trupp, så vi borde helt enkelt vinna, säger Andreas Östlund, headcoach i Uppsala 86ers.

Uppsala Friidrottsarena står värd för de fyra lagen som gör upp om SM-guldet i flaggfotboll. I den första semifinalen möter regerande mästarna Uppsala 86ers Göteborg Marvels, i den andra ställs Eskilstuna Sharks mot Nässjö Saints. Uppsala 86ers är favoriter då de kommer till slutspelet med fem raka SM-guld.

– Det är ett favoritskap man får bära. Vi gick obesegrade genom serien. Vi borde vinna sm-guld igen, vinner vi inte är det ett praktfiasko, säger Andreas Östlund.

– Fantastiskt bra att matcherna sänds, med tanke på att det max får vara 50 personer i publiken. Jag tycker det är vägen att gå, det gör ju att man kan följa idrott över hela landet, säger Andreas Östlund.

Samtliga matcher sänds live på solidsport.com/86ers

Så spelas slutspelet

Semifinal 1
Uppsala 86ers – Göteborg Marvels 13:00

Semifinal 2
Eskilstuna Sharks – Nässjö Sharks 14:30

Bronsmatch
16:00

Final
18:00

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com