Torslanda HK går för fjärde raka seger. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Handbollsallsvenskan rullar vidare till helgen. För Torslanda HK, som de flesta tränarna tippat i botten, fortsätter jakten på segrar. Man har inlett säsongen med tre raka vinster och på lördag möter man Skånela i jakten på den fjärde.
– Vi slår ordentligt ur underläge mot Skånela. Men vi har ett bra flow, säger Tony Carlsson, lagledare i Torslanda till Solidsport News.

För överraskningsgänget Torslanda som inlett säsongen med tre raka segrar väntar nu tufft motstånd i Skånela. I de tre första matcherna har man slagit, i tur och ordning, Karlskorna borta, AIK hemma och Tyresö borta.

– Alla tre matcher har sett ganska lika ut, jämna, men där vi lyckats dra det längsta stråt i slutminuterna, säger Tony Carlsson till Solidsport News.

– Ingen kan ta ifrån oss poängen. Vi har gjort det jäkligt bra de här första tre matcherna, säger han.

Hårt jobb ligger bakom succéstarten

När Solidsport News tog tempen på samtliga lags tränare inför säsongen tippades Torslanda åka ur. Men med tre raka segrar ser Torslanda ut som allt annat än ett bottenlag. “Hårt jobb i 60 minuter och bra försvarsspel”, så beskriver Tony Carlsson Torslandas segerrecept under säsongsinledningen.

Känslan i laget är grym. Vi börjar tro lite på det nu så vi går på flowet vi har. Vi jobbar oerhört hårt. När vi får betalt är det så mycket enklare att göra det hårda jobbet, säger han.

Men både Tony Carlsson och Torslanda spelarna är medvetna om att en smekmånad har sitt slut och att ingenting varar för evigt. När man möter Skånela i helgen är man återigen underdog.

Man får ju inte falla ihop när det kommer matcher man förlorar stort. Man får vara förberedd på att det kan komma, säger Tony Carlsson. Vi slår ur underläge, men har fördel av hemmaplan. Kan vi pressa Skånela framåt med 10 minuter kvar tror vi att vi har en väldigt god chans, säger han.

Se samtliga matcher från Handbollsallsvenskan på Solidsport.com/allsvenskanherrar

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com