Toppmöte i SBL Dam. Serieledande Alvik mot Eos. Foto: Bildbyrån

Efter drygt tre veckors uppehåll är det återigen dags för match i SBL Dam. Och vi får en het match direkt. Toppmöte mellan ettan Alvik och tvåan Eos Alvik i Åkeshovshallen. Matchen drar igång klockan 17 och livesänds på Solidsport.

Det vankas toppmöte i SBL Dam när serieledande Alvik tar emot tvåan Eos på onsdagskvällen. Alvik har inlett säsongen med fem raka segrar, senast mot A3 på bortaplan. Sedan dess har det varit uppehåll i drygt tre veckor. Men ikväll är det återigen match.

Det har varit ett break nu på två tre veckor så vi är väldigt taggade på att äntligen få spela match. Breaket har dock varit positivt för oss, det har gett oss chansen att träna på våra svagheter, säger Alviks tränare Fotios Ioannidis till Solidsport News. 

I sin sista match innan uppehållet slog Eos Norrköping på hemmaplan och inkasserade tredje raka- och säsongens fjärde seger. Nu står man inför tufft motstånd i serieledande-och obesegrade Alvik, på bortaplan.

– Vi har ju hållit igång och fortsatt träna och sådär. Det finns ju inget bättre sätt att komma tillbaka på efter ett uppehåll än att möta laget som toppar serien just nu, säger Irene Otamiri, assisterande coach i Eos till Solidsport News. 

“Det blir en tuff match”

Vad tror du om matchen? 

Vi väntar oss en tuff match mot Eos. De ligger tvåa i ligan med 4-1 och vi leder ligan med 5-0. Vi måste ha respekt för dem. Det blir viktigt för oss att kontrollera och inte låta Alexa Middleton få för mycket frihet och ytor, säger Fotios Ioannidis. 

– Jo men det blir en tuff och spännande match. Vi spelar väldigt lika, båda lagen gillar att spela snabbt och man man. För att ta fjärde raka måste vi spela tillsammans, kommunicera och följa vår gameplan. Jag tycker vår styrka är vårt defensiva spel, kan vi få till det på ett bra sätt kommer det bli en riktigt bra och spännande match, säger Irene Otamiri.

Toppmötet mellan Alvik och Eos börjar 17:00. Matchen ser ni live på Solidsport.com/sbl-dam