Grillkol.se hjälper lag och idrottsföreningar att tjäna pengar till lagkassan.

En glödande grill och en smaklig måltid för hela familjen är idag en svensk klassiker. Något som för 60 år födde en idé som idag genererar miljonbelopp till lag och idrottsföreningar runt om i Sverige.

Annonssamarbete med grillkol.se

En av sommarens stora höjdpunkter är för många att samla familjen, nära och kära eller vänner runt grillen och njuta av oförglömliga måltider tillsammans i kvällssolen. 

Något som år 1962 också fick Gustaf Adolf Wengelin att komma på en helt ny affärsidé.
Han köpte då Skogens Kol’s fabriker i Hanebo Kommun och byggde om den, från att vara en fabrik som producerade träkol åt Svenska stålindustrin till istället producera grillkol i högsta klass till svenska folkhemmen.

Snart 60 år senare lever hans arv vidare i allra högsta grad och drivs i tredje generationen Gustaf Adolfs barn och barnbarn. Idag har företaget också utvecklat konceptet till erbjuda idrottslag och föreningar runt om i landet en möjlighet att skapa nya intäkter. 

Detta genom tjäna pengar på att sälja prima grillkol till familj, nära och kära eller vänner. 

– Grilla på sommaren har blivit en svensk klassiker. I takt med det har svenskt grillkol i hög kvalité blivit lika efterfrågat. Något som gör att lag och föreningar på ett effektivt sätt kan sälja våra produkter och tjäna pengar till lagkassan, förklarar Andreas Wengelin, barnbarn till Gustaf Adolf och numera ansvarig för Grillkol.se.

Ett lag med 20 spelare kan enkelt tjäna 10 000 kronor till lagkassan om varje spelare säljer 10 säckar grillkol till nära och kära.

– Fördelarna med att sälja grillkol och biokol är många och vår erfarenhet är att alla spelare och ledare i ett lag känner minst tio personer som äger en grill. Något som kan finansiera lagets nästa cupäventyr, träningsläger eller ny träningsutrustning, fortsätter Wengelin. 

Med en lång erfarenhet och tradition har Skogen Kol sedan Gustaf Adolfs vågade satsning byggt upp en verksamhet som står för hög kvalité. Allt för att vi ska kunna samlas runt grillen och njuta med våra nära och kära. 

Är ditt lag eller din förening intresserad av att börja sälja prima grillkol? Läs mer och gör en intresseanmälan på grillkol.se

Hela artikeln är ett annonssamarbete med grillkol.se