Samtliga matcher i helgens USM Steg 1 livesändes på Solidsport. Foto: Bildbyrån

Under helgen spelades steg 1 i Gjensidige USM för flickor och pojkar 18. Det sändes cirka 220 matcher och det resulterade i nästan 13 000 unika tittare på Solidsport.
– Det är ett bevis på att det finns ett stort intresse, säger Per Ekberg, utvecklingschef på Svenska Handbollsförbundet.

Första steget i Gjensidige USM blev en tittarsuccé. Närmare 13 000 unika tittare har under helgen följt helgens matcher live på Solidsport. 30 föreningar arrangerade och sände sina hemmaarrangemang och de cirka 220 matcherna som resulterade i över 6000 tittade timmar.

– Det är fantastiskt roligt att det sänds och fantastiska siffror. Alla inblandade har över tid gjort mycket jobb för att vi ska kunna nå hit, säger Per Ekberg.

“Viktigt att matcherna sänds”

När publiken inte kan vara på plats blir livesändningarna ett viktigt hjälpmedel för familjer att se släkt och vänner som spelar match menar Per Ekberg.

– Vi är vana vid att arrangemangen i Gjensidige USM för med sig ett stort intresse och medresenärer kring lagen. Nu har det även blivit en tillgänglighets fråga för att kunna följa sina ungdomar i verksamheten. Det är oerhört viktigt att matcherna kan sändas, säger han.

Förutom att föräldrar har kunnat följa sina ungdomar hemifrån har också alla arrangerande föreningar, istället för på kioskförsäljning, fått in välkomna tusenlappar genom helgens sändningar.

– Det är tuffa tider för många föreningar just nu och därför är såklart varje extra krona viktig. Alla USM-arrangörer i helgen skötte sina sändningar på ett föredömligt sätt och jobbade samtidigt in välförtjänta intäkter till föreningen. Det är precis så vi vill att Solidsport ska fungera, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

LÄS ÄVEN: Så livesänds USM Handboll steg 1

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com