Markus Eriksson (vänster) och Mirjam Björklund (höger) och är två av alla stjärnnamn som kommer spela YSB Summertour. Foto: Bildbyrån

Solidsport fortsätter visa upp den svenska tenniseliten.
I helgen meddelade Svenska Tennisförbundet att Ystads Tennisklubb kommer arrangera YSB Summertour – och som livesänds på Solidsport.

Under maj månad så erbjöd Solidsport både en internationell sändning mellan bröderna Ymer, i samarbete med Stockholm Open samt den svenska elittävlingen TP/Tennismagasinet Open.

Nu väntar ännu mer elittennis framöver.
I ett samarbete med Svenska Tennisförbundet och arrangören Ystads Tennisklubben kommer YSB Summertour livesändas kostnadsfritt på Solidsport.

Sändningarna börjar klockan 10.00 under fredagen den 19 juni med poolspel omgång två och avslutas med finaler under lördagen. I prispotten finns 75 000 kronor både på herr- och damsidan.

“Kan bli den bästa sommartouren någonsin”

Då det är den första officiella tävlingen som anordnas efter coronavirusets utbrott så har intresset också varit stort, inte minst bland spelarna.

– Troligtvis blir det den bästa sommartouren som någonsin spelats, och nu ljuger jag inte. säger chefstränaren Alexander Olsson till Ystads Allehanda.

Anledningen till detta beror på att majoriteten av svenska eliten kommer delta, både på herr och damsidan.

Förutom att Rebecka Peterson inte kunde delta så förväntas startlistan innehålla både Sverigetvåan Mirjam Björklund, Fanny Östlund, Cornelia Lister och Caijsa Hennerman.
Och startfältet är minst lika starkt på herrsidan.

– På herrsida har jag hört rykten om att en av bröderna Ymer kommer. Jag kan inte bekräfta till 100 procent, men jag har hört rykten. Men efter dem vet jag att hela gänget kommer att komma. Jonathan Mridha, Markus Eriksson och hela gänget. Så det kommer bli toppklass där också, fortsätter Olsson.

Matcherna kommer livesändas på Svenska Tennisförbundets egen Solidsport-kanal, helt kostnadsfritt.

Klicka här för att komma till kanalen.

RELATERADE NYHETER:

Hon blir tennisförbundets första kvinnliga ordförande
Svenska tenniseliten möts i Mölndal – live på Solidsport
Stockholm Open bjuder in till unik match