Storvreta beviljas ny elitlicens. Foto: Bildbyrån

I höstas riskerade tidigare svenska mästarna Storvreta att bli nedflyttade på grund av nekad elitlicens. Nu står det klart att klubben räddas – tack vare coronakrisen.

Så sent som i höstas riskerade Storvreta, mästarlaget i innebandy, att bli nedflyttade efter att klubben redovisat negativt kapital och därmed nekades en elitlicens. Samma gällde konkurrenten Helsingborg.

Men nu har båda klubbarna fått positiva besked.
Under onsdagen hade Svenska innebandyförbundets licensnämnd ett sammanträde där det beslutades att båda klubbarna får ny elitlicens och därmed slipper nedflyttning till kommande säsong.

Storvreta beviljas elitlicens med en handlingsplan.

”Storvreta IBK beviljas elitlicens, med förlängd handlingsplan till 30 april 2021, med hänvisning till särskilda skäl kopplat till covid-19″ skriver nämnden i ett pressmeddelande.

Förlängs på grund av corona

När de båda klubbarna i höstas nekades elitlicens var de tvungna att redovisa en handlingsplan där deras negativa kapital var tvunget att vändas till ett positivt senast 30 april 2020.

Men på grund av coronakrisens stora ekonomiska påverkan förlängs det datumet med ett år för Storvreta. Samtidigt meddelar nämnden att de allsvenska damklubbarna Örebro Ungdom, Notviken och Klockarberget nekas elitlicens. Det på grund av att efterfrågade handlingar inte har lämnas in.

MER NYHETER:

RF vill reda ut förvirringen: ”För dialog med polisen”
Här tillåts publik på fotbollsmatcher
Beskedet: Grönt ljus för tävlingsidrott
TV: Se profilens gästspel – under en P10-match