Kommunen snor träningstider av innebandyklubben IBK Sala. Foto: Bildbyrån

När sporthallen blir möteslokal en gång i månaden tvingas IBK Sala att flytta på sig. Det innebär att klubbens träningstillfällen minskar och att politiken går före föreningslivet.
– Är det på det här sättet som politikerna ser vår verksamhet, då har man en jättestor uppförsbacke framför sig, säger klubbens ordförande Hasse Eriksson till P4 Västmanland.

Under de kommande månaderna kommer innebandyklubben IBK Sala, en gång i månaden, att bli av med sin träningstid i sporthallen. Det med anledning av att kommunfullmäktige ska hålla sitt månadsmöte där. Ett beslut som klubbens ordförande Hasse Eriksson starkt ifrågasätter då träningsmöjligheterna reduceras.

Av en händelse fick jag veta att sporthallen skulle tas över av kommunfullmäktige för sitt sammanträde som man då skulle hålla en gång i månaden. Igår kunde vi lösa det temporärt med att ta en ersättningshall i besittning men den finns inte från och med första september när samtliga hallar i Sala kommun är upptagna för verksamhet, säger Hasse Eriksson till P4 Västmanland.

“Sätter ett större värde i föreningslivet”

IBK Salas ordförande Hasse Eriksson riktar kritik mot kommunens beslut. Beslutet innebär att politiken ges företräde gentemot föreningslivet, vilket bör utgöra en av de viktigaste funktioner i ett demokratiskt samhälle.

Jag sätter ett större värde i föreningslivet. Vi är en del utav samhället och vi har en fruktansvärt viktig roll i samhället. Är det på det här sättet som politikerna ser vår verksamhet, att man bara kan putta ut oss utan kommentarer, har man en jättestor uppförsbacke framför sig, säger han till P4 Västmanland.

Kommunens svar på kritiken

Carola Gunnarsson (C), kommunfullmäktiges ordförande i Sala kommun, tycker det är beklagligt att klubben blir av med dessa träningstillfällen. Hon menar att i rådande pandemi har samhället utsatts för stora utmaningar.

Vi befinner oss i en pandemi som vi inte vet hur länge den kommer pågå och det har inneburit stora utmaningar för samhället. Vi har alla på ett eller annat sätt berörts av det här men naturligtvis är beklagligt att man inte kan genomföra de här fem träningstillfällena, säger hon till P4 Västmanland.