Ett utvecklat samarbete med hög målsättning.
När SolidSport och Partille Cup tillsammans lägger i nästa växel så är det med sikte på ett nytt världsrekord när det kommer till livestreamade matcher.
– Det finns en väldig potential i livestreaming, säger Fredrik Lundgren som är sälj- och marknadschef för världens största handbollscup.
– Vi älskar utmaningar och Partille Cup ger oss möjligheten att tänja på gränserna ännu en gång, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

Över 1 400 lag från hela världen kommer för att delta.

Inget snack, Partille Cup har sedan starten 1970 vuxit till världens största handbollsturnering.

Då, för sisådär 49 år sedan, deltog 140 lag från åtta nationer och just den upplagan ses som en föregångare till liknande cuper och turneringar runt om i världen.

2019 fyller cupen i Göteborg 50 år och är alltså tio gånger större än premiäråret, och man fortsätter att ligga i framkant när det gäller organisation och utveckling.

Samarbetet med SolidSport är ett steg i denna utveckling, och under Partille Cup så kommer alltså omkring 2 500 matcher att livestreamas – vilket skulle innebära ett nytt världsrekord.

SolidSport har tillsammans med Storvreta IBK och innebandyturneringen Storvretacupen det gällande rekordet från 2018/2019 på 2 077 matcher.

Partille Cups Fredrik Lundgren utvecklar tankarna bakom samarbetet, och förklarar att det handlar om mycket mer än ett världsrekord.

– Med detta utökade samarbete så kommer vi att ha en driven samarbetspartner som vi kan utvecklas med över tid. Vi vet att det finns en väldig potential i vår livestreaming men känt att tiden inte riktigt räckt till. Nu är det dags att växla upp och se hur bra vi kan bli. I och med att vi drar upp antalet kameraplattformar rejält så kommer vi nu kunna erbjuda väldigt många fler matcher under turneringen, vilket i sin tur kommer att bidra till att sprida budskapet om Partille Cup till väldigt många fler personer och klubbar jämfört med tidigare år, säger Lundgren.

– Vi vet att den digitala utvecklingen kommer fortsätta spikrakt uppåt, och självklart hoppas vi att ett ökande antal livestreams också kommer bidra till att fler besökare laddar hem vår app för att se matcherna i mobilen.

Vår målsättning är att fördubbla kapaciteten med en fortsatt hög kvalitet på våra sändningar.

Hur ser ni på samarbetet med SolidSport i framtiden?

– Vi tror stenhårt på det här partnerskapet och i och med digitaliseringen så tror vi också att vi kommer att utveckla och sprida kännedomen om varumärket Partille Cup ytterligare genom vårt samarbete. Sedan kommer SolidSport med mycket erfarenhet i ryggsäcken om hur vi kan utveckla och marknadsföra våra livestreaming-tjänster vilken i sin tur kommer leda till att fler testar på våra tjänster, säger Fredrik Lundgren.

SolidSports vd Tobias Thalbäck ser fram emot ett givande partnerskap med Partille Cup.

– Partille Cup har egenskaper som alla passar väldigt bra ihop med SolidSport. Det finns få evenemang som kan inkludera och engagera som en stor idrottscup, och de känslor som väller fram under Partille Cup är ju den grund som SolidSports tjänst och vision bygger på.

– Dessutom verkar livesändningarna som en ny och förhoppningsvis betydande intäktskälla för arrangören. Då har vi verkligen lyckats i det här partnerskapet.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com