Solidsport inleder samarbete med SportSeminarier.

Sveriges största plattform för livesänd sport fortsätter hitta nya vägar under coronakrisen. Den lyckade nyhetssatsningen på Solidsport News följs nu upp med en utbildningssatsning på distans.

På en vecka gick Sveriges största plattform för livesänd sport från 1500 livesändningar i veckan till i princip noll. För att tackla det stora bortfallet av sändningar gjorde Solidsport en snabb omställning och lanserade Solidsport News. En nyhetsplattform som bevakar idrotten under Corona-krisen och som blivit en stor succé med tiotusentals läsare. 

Nu ger sig bolaget in på nästa område, utbildningar och föreläsningar kopplat till sport. Första samarbetet sker tillsammans med SportSeminarier som med start den 8 maj kommer tillhandahålla en 10-veckors online-utbildning på solidsport.com/sportseminarier

– Vi kämpar varje dag för att kortsiktigt hitta nya intäkter för våra partners, kunder och för oss själva. Detta är ett område vi tror mycket starkt på säger, Tobias Thalbäck, VD på Solidsport.

– Vi vet att Solidsport är en utmärkt plattform för utbildning. Via chatten blir det en bra möjlighet till interaktion med de som går utbildningen. Plattformen är samtidigt väldigt enkel att nyttja för alla inblandade.

Lanserar 10-veckors utbildning

Under Sportseminariers 10-veckors utbildning kommer ledande aktörer inom sina områden att avlösa varandra, Magnus Malmros – Notvarp, Anders Westin – Nectimus, Sandra Persson – S.O.P Advise, Ola Bringle – Ted Retorikstudio, Emil Ödling – DLA Piper, Carlos Esterling & Mikael Bergsten – EY, Anders Ericsson – Sport Marketing, Lotta Lundvall – L.L.K. mfl.

– Att få en överblick av de internationella och nationella metoderna är viktigt för alla personer som arbetar med frågor i svenska förbund och föreningar samt diverse konsultbolag, säger Magnus Roos, senior konsult på SportSeminarier.

Utbildningen är uppdelad på 10 block och innehåller ämnen som Sponsring, Varumärke, Esport, Sport Marketing, Sport Management, Event, CSR, Juridik samt Ekonomi.

– Ett hett ämne inom sporten är e-sport och online tävlingar, säger Magnus som ett tillägg. Att utbildningen går att se online via streaming gör att alla i vårt avlånga land kan delta och ta del av alla dessa experter och deras kunskap, avslutar Magnus Roos.

Läs mer om utbildningen “Diplomerad sportstrateg via länken här. 

RELATERADE NYHETER: 

Solidsport stöttar klubbarna – erbjuder gratis utrustning
ÖFK lanserar premiumkanal på Solidsport
Degerfors succésatsning ger klirr i kassan
Så har Solidsport tacklat coronakrisen